Monte Carlo Yachts presenteert nieuw project

0

Monte carlo Yachts 65
Na het succes van de Monte Carlo 76, welke tijdens de afgelopen Motorboat of the year verkiezing als beste flybridge jacht van boven de 55 voet gekozen werd, komt de werf nu met een nieuw project. Uiteraard wordt er daarom veel van deze nieuwe 65 voeter verwacht…

Monte Carlo Yachts is een luxe tak van de Franse Beneteau Groupe en heeft, zoals bij de Motorboat of the year verkiezingen bewezen, hoge ogen binnen de markt gegooid. Het eerste model, de 76, is wat ons betreft een zeer stijlvol jacht voor het hogere segment. Met name een aantal features zoals de grote flybridge en de ruime banken met tafel op het voordek, geven deze Monte Carlo 76 superjacht allure. We zijn dan ook erg benieuwd naar de nieuwe 65 voeter van de werf.

De Monte Carlo 65 heeft vier slaapkamers waarvan er 3 en-suite geplaatst zijn terwijl de eigenaarshut in het midden van het schip over de volledige breedte uitgestrekt is. De werf claimt hiermee de grootste eigenaarshut in deze klasse te hebben, we zijn benieuwd. Naast deze gasten verblijven bevindt zich achter in het jacht, onder de kuip, een tweepersoons crew cabin met eigen badkamer en douche.

Ook deze kleinere Monte Carlo beschikt op het voordek over twee zonnebedden met daaromheen verlaagde gangpaden. We moeten natuurlijk nog zien hoe dit in het echt uitpakt, maar dit zal hem waarschijnlijk net als bij zijn grotere broer de uitstraling van een groter jacht geven. Ook in de salon hebben de ontwerpers met deze gedachte rekening gehouden. Deze wordt namelijk erg overzichtelijk met de keuken als scheiding tussen het lounge/eet gedeelte en de cockpit. De kok kan vanuit die positie gemakkelijk zowel de stuurman, de gasten in de salon als de gasten op de flybridge bedienen.

Het jacht zal aangedreven worden door twee MAN V8 diesels van ieder 1.000pk. Hiermee zal zijn kruissnelheid ergens tussen de 22 en 27 knopen liggen met een top van zelfs 31 knopen. Zoals gezegd zijn de verwachtingen hoog van dit nieuwe model, dat mag ook wel met Beneteau als moeder bedrijf en zo’n goede voorloper als voorbeeld. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen…

Helaas is er nog geen info op de website van de werf beschikbaar

Reageren