Top 100 grootste jachten ter wereld 2010

1


Vandaag is de Hiswa Amsterdam Boat show 2010 gestart. Een heerlijk festijn waar wij Nederlanders, en natuurlijk wat buitenlanders uit de omringende landen, van bootjes kunnen genieten. Het gaat er bij Hiswa echter wel om dat er ook wat boten verkocht worden. Om deze reden blijft het komende week in Amsterdam vooral bij ‘betaalbare’ ‘kleine’ bootjes, zeker wanneer je ze vergelijkt met de top 100 die door Superyachts.com samengesteld is. Hierbij gaat het namelijk om jachten die de Hiswa doen degraderen tot ‘bij-bootjes-show’…

Oliemagnaten, techmiljardairs en prinsen uit oosterse staten spelen het al oude spel: ‘wie heeft de grootste’. Maar dan wel op top niveau. De superjachten thuisbasis, superyachts.com stelt elk jaar een top 100 samen waarin deze miljardairs elkaar van de troon proberen te stoten. De editie 2010 van deze lijst der lijsten hebben ze onlangs op hun site gepubliceerd.

De absolute winnaar is de Eclipse van Roman Abramovich.


Het jacht is 162,5 meter lang en is door Blohm+Voss gebouwd. Hij is dit jaar opgeleverd en heeft ongeveer 700 miljoen gekost, hiermee is staat hij ook direct bovenaan de lijst van duurste jachten.

Het hoogst geëindigde jacht dat in Nederland gebouwd is staat op nummer 30.

Het jacht is 95 meter lang en is door OceAnco gebouwd voor de koninklijke familie van Qatar. Hij vaart onder de naam Indian Empress en gaat net een halve knoop harder dan de Eclipse van Roman, namelijk 25,5 knopen.

Op nummer 27 staat de eerste vrouw in de lijst.

De Australische Heidi Horten bewijst met haar 97,2 meter lange superjacht dat het binnen de botenwereld niet alleen om mannen draait. Ze heeft haar trost bij Lurssen Yachts laten bouwen en plaatst zichzelf in deze elite lijst op nummer 27.

Geïnteresseerd naar de gehele lijst? Klik hier!

1 reactie

Reageren