Galeon komt weer met nieuw jacht

0

Galeon 550 Fly
De Poolse werf Galeon blijft maar met nieuwe jachten komen (kijk maar hier, hier en hier). Nadat ze de Britse ontwerper Tony Castro in 2005 aangetrokken hebben komt de werf met steeds mooiere jachten, dit keer een ruim 17 meter lang flybridge jacht, de 550 Fly…

De Galeon 550 Fly lijkt ons de natuurlijke opvolger van de huidige 530 Fly, maar Galeon kennende blijft deze nog even in productie. Meestal laat de werf het eerste jaar na lancering de twee jachten naast elkaar bestaan en stoppen ze pas na een jaar met de productie van het “oude” model. Op deze manier laten ze de overgang vrij natuurlijk verlopen doordat de vraag naar het vorige model langzaam afneemt. Daarnaast kunnen er natuurlijk mensen zijn die liever het oudere type kopen omdat Galeon flink aan het re-stylen geslagen is.

Galeon 550 Fly
Wat ons betreft heeft de werf er goed aan gedaan alle jachten vanaf 2005 uit de vingers van Tony Castro te laten komen. Deze Engelse ontwerper heeft de jachten van Galeon de nodige ‘Europese looks’ gegeven waardoor ze in ieder geval bij ons veel meer in de smaak vallen. We durven ze zelfs te vergelijken met de grote Engelse werven als, Princess en Sunseeker. Galeon past misschien nog niet helemaal tussen deze merken, maar komt met de nieuwe 550 Fly in ieder geval qua styling zeker weer een stukje dichterbij.

Galeon 550 Fly
Het jacht beschikt over 3 slaapkamers en een extra crew-cabin. Voor in de punt bevindt zich, net als bij vele jachten van dit formaat, de VIP-suite die de badkamer met de tweede gastenhut, welke aan stuurboordzijde zit, deelt. De eigenaarshut bevindt zich midschips en is over de volledige breedte uitgestrekt. Naast de grootste kamer heeft de eigenaar natuurlijk ook een eigen en-suite badkamer ter beschikking. Nou hebben wij ons al meerdere malen afgevraagd waarom er op een jacht van rond de 55 voet (17 meter) een crew-cabin aanwezig is. Deze crew-cabin heeft zelfs twee losse bedden en een eigen badkamer achterin het jacht onder de kuip.

Galeon 550 Fly mastercabin
Daarmee komen we eigenlijk ook meteen bij een van de twee mooiste features van dit jacht. Galeon begrijpt namelijk ook dat lang niet iedereen op zo’n onzinnige crew-cabin zit te wachten, en geeft kopers daarom de keuze tussen dit ruimte verlies en een tender garage. Een tender garage is namelijk wel van harte welkom op een 55 voeter, je wil namelijk niet constant achterom kijken of je Zodiac nog op het zwemplateau ligt als je even aan het gassen bent. Het tweede feature die ons erg bevalt is de indeling van de salon. Voorin de salon bevindt zich de stuurpositie met plaats voor twee personen. Daarachter een ruime eettafel met U-vormige bank en daartegenover een klein bankje. Het achterste deel van de salon ligt net een niveautje lager waardoor je het gevoel krijgt in een veel groter jacht te staan. In dit achterste deel zit tegen de schuifdeuren aan de keuken, een betere plek kunnen wij ons niet bedenken.

Galeon 550 Fly Saloon
Veel boten liefhebbers houden niet van een keuken achterin de salon omdat dit het eerste is wat men ziet wanneer je binnen komt. Wij vinden dit een perfecte plek omdat geurtjes zich zo niet door de hele boot verspreiden en degene die kookt prima contact met de gasten kan houden.

Motorisch bestaat er de keuze uit 2 MAN of Volvo Diesels welke respectievelijk 1.800 of 1.230 pk leveren. Helaas is er nog niks over de vaareigenschappen bekend, maar dat kan wel kloppen want hij komt net van de tekentafel. We houden jullie op de hoogte…

Specificaties Galeon 550 Fly:
Lengte: 17,15 meter
Breedte: 4,70 meter
Diepgang: 1,00 meter
Gewicht: 24.500 kg
Brandstof capaciteit: 2.400 liter
Water capaciteit: 500 liter
Max aantal personen: 12
Motor keuze: 2x 615pk of 2x 900pk
Max. vermogen: 1.800pk
Werf: Galeon Yachts

Meer nieuwe Galeon jachten? Bekijk hierrr onze andere artikelen over Galeon!

Reageren