Beneteau komt met 4×4 voor de zee

0

Beneteau Barracuda 28
Het Franse Beneteau probeert zo nu en dan weer eens wat nieuws. Zo begonnen ze na jarenlang succesvol zeiljachten bouwen een aantal jaar geleden opeens met motorboten. Naast deze vooral snel ogende “strijkijzers” kwamen ze opeens ook met de stoere Swift Trawler serie en nu proberen ze nog stoerder te worden door de Barracuda serie te introduceren…

Op deze eerste 3D tekeningen die vrijgegeven zijn, zien we dat Beneteau duidelijk het stoere offshore segment in wil komen. De Barracuda doet ons namelijk veel denken aan jachten als de Botnia Targa en de Paragon. Qua uiterlijk niet direct onze favorieten, maar de vaareigenschappen liegen er bij deze boten zeker niet om. Te hopen is dat Beneteau niet alleen het uiterlijk van dit type boten gecopieerd heeft, maar ook een vergelijkbare hoogwaardige romp zal ontwikkelen. In het persbericht beloven ze dit in ieder geval wel.

Daarnaast laten ze in het persbericht ook een kleine hint los waaruit blijkt dat deze 28 voeter niet de enige in de serie zal blijven. Er wordt nog niet over andere afmetingen gesproken maar we verwachten dat het om grotere modellen zal gaan.

Beneteau Barracuda 28 serie outboard
De Beneteau Barracuda 28 is een stoer bootje met redelijk veel verlaagde dekruimte doordat de opbouw volledig los in het midden staat. Dit gaat uiteraard wel ten koste van ruimte (en stahoogte) benedendeks, maar dit type boot is puur ingericht op utiliteit (eigenlijk een soort 4×4 op het water dus). Er bevindt zich benedendeks voor in de punt wel een hut met tweepersoonsbed en aan de zijkant een bescheiden toilet-douche combinatie. Volgens Beneteau prima voor een lang weekend weg, maar wij denken dat het meer een dagjes boot is waarmee je flinke golven opzoekt.

Op dit moment wordt er qua motorisering helaas alleen over buitenboord motoren gesproken. Dit eerste model van de Barracuda serie wordt namelijk geleverd met twee 200pk sterke motoren waarmee hij een topsnelheid van 45 knopen zou moeten halen. Het gebruik van buitenboordmotoren heeft bij dit type boten natuurlijk wel het voordeel dat het flink ruimte en gewicht bespaard. Wij hopen echter wel dat Beneteau in de toekomst ook met een inboard optie komt om de Barracuda wat volwassener te maken.

Beneteau Barracuda serie
We zijn benieuwd hoe de Beneteau Barracuda ontvangen zal worden, wij vinden het in ieder geval een leuk bootje met veel potentie als we het persbericht qua specs mogen geloven…

Specificaties Beneteau Barracuda:
Lengte: 8,78 meter
Breedte: 2,98 meter
Gewicht: 3.200 kg
Brandstofcapaciteit: 400 liter
Watercapaciteit: 100 liter
Maximaal vermogen: 400pk
Topsnelheid: 45 knopen
CE certificaat: B6/C10/D10

Meer info op de Beneteau website

Reageren