Fairline voor 39 miljoen euro verkocht

0

Hoofdkantoor Fairline
Het gaat hierbij niet om het nieuwste Fairline superjacht, maar de gehele Engelse werf is verkocht. Kopers zijn het Engelse investeringsbureau ‘Better Capital Ltd’ en de Schotse RBS…

Ondanks alle nieuwe modellen die het merk introduceerde verliep het financieel niet zo goed de afgelopen tijd. Eind 2009 had Fairline een schuld van ongeveer 40 miljoen pond wat vooral te wijden was aan de management buyout van 2005. Het management had destijds grootse plannen, welke ze ook uitgevoerd hebben maar deze plannen hebben tot op heden nog niet het juiste opgeleverd. Wij geloven wel in de nieuwe modellen van Fairline en denken dan ook dat de werf gewoon een iets langere adem nodig heeft om uit de crissis te komen.

RBS heeft een groot deel van de schulden van Fairline omgeruild voor een groot minderheidsbelang, Better Capital heeft ook nog eens rechtstreeks 16,6 miljoen pond in de werf gestoken en heeft een meerderheidsbelang gekregen. Beide bedrijven hebben een nieuw bedrijf opgezet welke 100% van de aandelen van Fairline bezit, Masco 30 Limited (vraag ons niet waar deze naam vandaan komt).
Nick Sanders Fairline chairmanBetter Capital heeft tevens haar lid Nick Sanders als nieuwe voorzitter van Fairline naar voren geschoven.

Volgens de huidige directie zal er aan de strategie die het bedrijf ingestoken is niet veel veranderd worden. Met de nieuwe finaciele middelen kan het bedrijf er juist voor zorgen dat het een sterke speler binnen de Britse botenbouw blijft. Ook de Squadron 80 die al lang als nieuwe vlaggeschip verwacht wordt zal gewoon geproduceerd worden…

Reageren