Jeanneau komt met nieuwe Prestige 60s

0

Jeanneau Prestige 60s
De luxe motorboot tak van de Franse werf Jeanneau, Prestige Yachts, blijft ondanks de moeilijke tijd goed doorgroeien. Eind 2009 kwamen ze met hun vlaggenschip,
de Prestige 60, op de markt waar ze nu een broetje naast zetten. De nieuwe Prestige 60s is namelijk een sportieve versie van dit topmodel…

Het grootste verschil tussen beide 60 voeters is de kleinere flybridge waardoor de 60s er qua uiterlijk ook wat sneller uitziet. Hierdoor heeft de 60s op de beneden stuurpositie de beleving van een coupe-jacht met open schuifdak terwijl hij wel over een flybridge beschikt. Eigenlijk dus een prima combinatie tussen een sportscoupe en een flybridge jacht.


Waarom Prestige Yachts dit jacht eigenlijk ontwikkeld heeft vragen wij ons sterk af, blijkbaar is er vraag naar een best-of-both-worlds jacht. We vinden hem er in ieder geval een stuk sneller en moderner uitzien dan de huidige Prestige 60, welke vooral een imposant voorkomen heeft. Qua interieur zijn beide modellen vrijwel hetzelfde en ook motorisch hebben ze hetzelfde DNA. Ze worden aangedreven door twee 700pk sterke Volvo Diesel motoren met het IPS systeem. Hiermee behalen ze een topsnelheid van ongeveer 30 knopen.

Heeft Beneteau/Jeanneau/Prestige Yachts (ja, het is allemaal hetzelfde) hiermee een nieuw motorjacht type ontwikkeld of is deze nieuwe 60s niet zo speciaal?

Reageren