Hyundai Yachts timmert aan de weg

0

Asan 62 Hyundai Yachts
We kennen Hyundai in Nederland eigenlijk net als Daewoo alleen van de auto’s, maar beide merken timmeren behoorlijk aan de weg in de Nautische Wereld. Daewoo gaat al een redelijke tijd mee (vooral in de beroepsvaart), en Hyundai heeft onlangs haar nieuwste 62 voet jacht met superjacht potentie gepresenteerd…

Deze nieuwe Asan 62 van Hyundai Yachts ziet er zo op het eerste gezicht uit als een superjacht, maar is slechts 19 meter lang. De ontwerpers van Bill Prince Yachts Design Inc. hebben met dit jacht waarschijnlijk al een stap in de toekomst gezet, aangezien we steeds vaker zien dat jachten van beperkte lengte behoorlijk wat ruimte hebben.

De salon van het jacht strekt zich uit over de volledige breedte uit doordat de gangboorden zich op niveau van het eerste dek bevinden. Tijdens het aanleggen lijkt ons dit niet erg practisch en ook de lijnen van de venders hangen waarschijnlijk lelijk voor de ramen van de salon. Deze opzet creeert echter wel een ruimte die gewoonlijk alleen aan boord van veel grotere jachten gevonden kan worden. Ook de ramen van de salon zijn van een formaat dat we nog nooit in een jacht van onder de 100 voet (30 meter) gezien hebben.

Hyundai Yachts Asan 62 Superjacht
De eigenaar van deze Hyundai Asan 62 kan naast het genieten van alle ruimte aan boord ook behoorlijk wat gasten uitnodigen. Op het benedendekse level bevinden zich namelijk drie ruimte slaapkamers met ieder een eigen badkamer. De skylounge boven op het jacht, waar zich ook stuurpositie bevindt, beschikt eveneens over een extra douche zodat er zelfs een kapitein in alle comfort kan blijven slapen. Het jacht wordt aangedreven door twee Volvo diesels met het IPS 900 systeem. Hierdoor zal het erg goed kunnen manouvreren en naar verwachting ook behoorlijke snelheden kunnen halen.

We zijn benieuwd hoe dit jacht in de markt opgevangen zal worden wanneer hij daadwerkelijk gebouwd is. De Asan 62 van Hyundai Yachts heeft wat ons betreft eigenlijk best wat potentie om een succes te worden, zeker wanneer hij ook nog eens redelijk betaalbaar wordt…

Specificaties Hyundai Yachts Asan 62:
Lengte: 19,05 meter
Breedte: 5,64 meter
Diepgang: 1,47 meter
Gewicht: 35 ton
Motoren: 2x Volvo IPS 900
Brandstof capaciteit: 5.300 liter
Water capaciteit: 950 liter
Werf: Hyundai Yachts

Reageren