Belgische Royals pakken uit met nieuw jacht

1

Alpa jacht koning Albert en Koningin Paola Belgie
Koning Albert de tweede en zijn Koningin Paola van Belgie zijn afgelopen weekend met hun nieuwe jacht in Corsica gespot. Voor onze Zuiderburen is het geen relatief bescheiden Lemsteraak (De Groene Draeck van ons Koningshuis), maar een 27 meter lange Technema van de italiaanse werf Rizzardi…

We willen de Groene Draeck van Koningin Beatrix natuurlijk niet onderschatten, maar vinden het wel gaaf dat de Royals van Belgie nu een jacht bezitten dat je eerder bij de koning van Monaco zou verwachten. De Technema 90 heeft het Koningspaar ongeveer 4,6 miljoen euro gekost en behaalt een topsnelheid van 30 knopen. Wat ons betreft een prima keuze want het is net geen superjacht (namelijk onder de 35 meter) maar heeft wel alle luxe die je aan boord zou willen hebben. Daarnaast is het ook nog goed te doen om het jacht zelf te besturen, iets dat Koning Albert gezien de foto’s van PhotoNews ook graag doet. De kleur is voor een voornaam stel als Koning Albert en Koningin Paola natuurlijk vrij gewaagd, maar ook dat vinden we juist gaaf.

Jacht belgische koning
De naam van het jacht, Alpa, is waarschijnlijk een samenvoeging van Albert en Paola en heeft niks met de Latijnse Alpha temaken. De aanschaf van het jacht heeft, net als bij de koop van het vorige jacht van het Belgische Koningshuis weer, behoorlijk wat stof doen opwaaien binnen de Belgische watersport. Men had namelijk liever gezien dat het paar een jacht in Belgie gekocht had…

Copyright foto’s: Photonews

1 reactie

  1. Waarom al die heisa ? de man en zijn hele familie is al zowat zijn hele leven gegijzeld als goodwill kweker voor het bedrijf “België.” Daar hebben ze een regering die ook al afgunstig is op het salaris van CEO’s zolang ze tenminste niet lijken op een Chinese Panda beer , want dan kan ineens echt alles.
    Door die afgunst op de Koning zijn welzijn en het afbreken van zijn imago “schijten” ze in hun eigen nest, zoals men dat pleegt uit te drukken.

Reageren