Correspondent Michael: In Bali voor Plastic Whale

2

Michael Tesselaar naar Bali voor Plastic Whale Bootblog volgt hem
Het is alweer een tijdje geleden dat Michael een artikel schreef, hij is echter niet stil blijven zitten. Onlangs is hij namelijk naar Bali vertrokken om daar de mogelijkheden te bestuderen hoe plastic afval waardevol kan zijn. Dit doet hij als stage opdracht voor school, maar in opdracht van Stichting Plastic Whale en wij volgen zijn bevindingen op de voet…

Michael zal de komende 5 maanden naar oplossingen, mogelijkheden en bedreigingen zoeken voor het plastic afval probleem in de zee rondom Bali. Zoals eerder beschreven zet de Nederlandse stichting Plastic Whale zich in om bewustwording te creëren over de gigantische Plastic Soep in de Wereld Zeëen. Michael doet het voor zijn studie, maar combineert deze mooie uitstap met het goede doel van Plastic Whale, al zijn bevindingen zal hij rechtstreeks aan ze rapporteren. Iets dichter bij huis organiseren ze 4 september aanstaande in Amsterdam het Oud Amsterdamsch Plastic Visschen, heb je je al opgegeven?

“Ik hoor je denken, die gozer gaat de komende vijf maanden in een hangmat liggen, duiken en een beetje surfen, dat klopt. Echter is er meer..! Het doel is om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om op Bali, plastic afval weer waarde te geven. Zodat de Balinese bevolking en haar toeristen niet zomaar alles in zee en op straat blijven gooien, met als ultieme droom een boot van recyclet plastic te bouwen; the Plastic Whale.” Aldus Michael vanuit het zonovergoten Bali.

Om het probleem in Bali wat sterker te onderbouwen wijst Michael ons alvast op onderstaande video waarin duidelijk te zien is hoeveel plastic er rond het eiland drijft. Wil je op de hoogte van de ontwikkelingen blijven? Volg dan het Plastic Whale blog of stay tuned op Bootblog.nl…

2 reacties

  1. Pingback: Plastic Whale » Van onze man in Bali: waardecreatie uit plastic afval

  2. Ik vind ” Plastic Whale” een geweldige actie.Als je het met eigen ogen ziet hoe de zee vervuild.Dan is dat heel triest. Je ziet het ook overal op straat. Fijn dat bootblog hier aandacht aan besteed.Maar die aandacht zou zeer regelmatig in de media moeten verschijnen.Zodat men er van bewust wordt, en je het wel laat om zomaar iets op straat of in het water te gooien.

Reageren