Cruiseschepen doen de Amsterdamse kassa rinkelen

1


MSC Cruises heeft haar nieuwste schip, de MSC Magnifica, vanaf de doop in Hamburg rechtstreeks naar Amsterdam laten varen, hier kwam hij gister aan. Bij de Passenger Terminal Amsterdam (PTA) stonden ze  helemaal op scherp om het schip gister een perfecte ontvangst te geven.  “Het gebeurt niet vaak dat een nieuw schip meteen na de doop Amsterdam aandoet en al helemaal niet een schip van dit kaliber”, zegt PTA-directeur René Kouwenberg.

Dat het schip ‘om de hoek’ gedoopt wordt, helpt. Maar Amsterdam wordt ook steeds belangrijker voor cruiserederijen en andersom brengen de varende luxehotels heel wat geld in het laatje. Vorig jaar kwamen 93 cruiseschepen naar PTA; voor dit jaar staat er één meer op het programma. ,,We hadden gerekend op een stabilisatie, maar er zit toch nog groei in.” Voor 2011 staan er al 86 in planning.

De komst van een cruiseschip naar Amsterdam levert de stad volgens Kouwenberg gemiddeld een half miljoen euro op. Vooral de schepen die de stad als vertrek- en aankomsthaven hebben, doen de kassa rinkelen. ,,De passagiers komen eerder, blijven langer en boeken een mooi hotel.”

De MSC Magnifica is een van de grootste cruiseschepen die Amsterdam aan gedaan heeft. Het schip is 294 meter lang, heeft 13 decks, kan 2518 passagiers vervoeren en vaart onder de vlag van Panama. Verder beschikt het schip over de volgende luxe extra’s:

-4 zwembaden
-Tennisbaan
-Basketbal veld
-Joggingparcour
-4D bioscoop
-Biljard café
-Bowlingbaan
-Underwater speel paradijs voor kinderen
-5 restaurants
-Verschillende bars
-Internet café
-Theater met 1.200 plaatsen
-Casino
-Discotheek

Klik hier voor meer informatie over het schip en haar rederij.

1 reactie

Reageren