Nieuwe BlueGame BG40 is geen spelletje

0

BlueGame BG40
De Italiaanse werf BlueGame bouwt boten die eigenlijk van alle markte thuis zijn. Je kan ze zien als console boten, coupe jachten, sportvis boten, tenders, weekenders, wakeboard- en waterskie boten of gewoon leuke dagjes boten, maar dan wel in groot formaat…

Deze nieuwe BG40 is de kleinste uit de range van BlueGame, maar is met 40 voet natuurlijk een behoorlijke forse console boot. Alle jachten van BlueGame hebben een losstaande cockpit waar volledig omheen gelopen kan worden waardoor de ruimte optimaal benut wordt. In 2002 liet de werf een eerste prototype zien waarna als eerste een 47 voeter en daarna in 2009 een 60 voeter op de markt kwamen. Deze nieuwe BG40 heeft eigenlijk alle voordelen van zijn grotere broers maar wel in een wat handzamer formaat.


Hij is net als de andere BlueGame’s namelijk te bestellen in vier verschillende versies. Deze bestaan uit een volledig open versie, een softtop versie, een hardtop versie of een Amerikaanse achtige sportvis opstelling met flybridge-toren. Meer dan genoeg keuze dus.


Ondanks zijn dagjesboot uitstraling, is hij verbazingwekkend ruim van binnen. Je kan er namelijk met 4 personen makkelijk een weekje mee weg. Onder de kuip bevinden zich namelijk twee onafhankelijke slaaphutten die beide gebruik maken van een relatief ruime badkamer. Als het echt nodig is kunnen de bank en eettafel in de neus van de boot ook nog omgebouwd worden tot een groot tweepersoonsbed, waardoor er maximaal 6 personen kunnen overnachten.


Ook motorisch is hij goed uitgerust, er bestaat namelijk een keuze uit twee 425pk of twee 480pk sterke Cummins diesels welke via het Zeus aandrijfsysteem het jacht in beweging brengen. Met de standaard 2x 425pk motoren behaalt hij een topsnelheid van ongeveer 36 knopen en een actieradius van 300 zeemijl. Een mooi utiliteits-jacht dus met veel mogelijkheden. We zullen deze vast nog wel eens tegenkomen…

Specificaties BlueGame BG40:
Lengte: 12,41 meter
Breedte: 4,37 meter
Diepgang: 1,05 meter
Gewicht: 9.600 kg
Brandstof tank: 1.500 liter
Water tank: 300 liter
Motoren: 2x 425pk Cummins of 2x 480pk Cummins
Maximaal vermogen: 960pk
Kruissnelheid: 30 knopen (850pk)
Topsnelheid: 34 knopen (850pk)
Actieradius: 350 zeemijl
Max aantal personen: 12
Klasse: CE cat ‘B’
Werf: BlueGame

Reageren