Dag1 MYS: Wat ligt er allemaal in Monaco?

0

foto van de Monaco Yacht Show 2011
Vandaag is de Monaco Yacht Show 2011 officieel van start gegaan. Deze 21ste editie van een van de meest luxe en vooraanstaande boatshows in de wereld staat bol van gave superjachten. Met een gemiddelde lengte van 46,75 meter per jacht heeft het zelfs haar eigen record verbroken. Dit zijn alvast de eerste highlights…

Het grootste superjacht van de Monaco Yacht Show 2011:
Seven Seas op de Monaco Yacht Show 2011

Het in Nederland gebouwde superjacht Seven Seas is met haar 86,01 meter lengte het grootste superjacht van de show. Eind 2010 werd de Seven Seas door Oceanco opgeleverd, hierbij kwam eigenaar Steven Spielberg hem hoogstpersoonlijk in Nederland ophalen. Het jacht beschikt over 7 kamers/suites voor 12 gasten welke door een crew van 23 man bediend worden. De lounge van het jacht is maarliefst 250 m2 groot en beschikt over een bioscoopschermpje van ruim 5 m2.

Hij ligt bij: Oceanco
Plek: R01 (Quai Rainier 1st)

Het grootste superjacht ooit gebouwd in Amerika:
Cakewalk op de Monaco Yacht Show 2011

In 2010 leverde de Amerikaanse werf Derecktor Shipyards de Cakewalk bij nieuwe eigenaar af. Met haar lengte van 85,60 meter werd de Cakewalk direct het grootste superjacht dat ooit in Amerika gebouwd is. Het heeft 4 jaar geduurd om het 2.998 ton zware jacht te bouwen. Hij beschikt over 6 suites voor 12 gasten die bediend worden door 24 bemanningsleden.

Hij ligt bij: Burgess
Plek: N08 (Quai de L’Hirondelle)

Het meest innovatieve jacht van de Monaco Yacht Show 2011:
Hemisphere op de Monaco Yacht Show 2011

De Hemisphere is de grootste zeilende catamaran ter wereld en daarmee direct het meest innovatieve jacht van deze 21ste Monaco Yacht Show. Met een lengte van 44,20 meter lijkt het niet zo’n spectaculair jacht. Wacht maar tot je er naast staat want de 53 meter hoge mast en haar twee brede rompen zijn behoorlijk imposant. Doordat het een catamaran is kan hij op plaatsen komen waar andere jachten van deze afmetingen door hun diepte niet kunnen komen, hierdoor is hij ideaal voor mensen die graag in wat kleinere haventjes komen. Hij beschikt over 5 suites voor 12 gasten die bediend worden door 8 bemannigsleden.

Hij ligt bij: Pendennis and Burgess
Plek: T31 (T central)

Het grootste drijvende superjacht museum van de Monaco Yacht Show 2011:
SnowbirD op de Monaco Yacht Show 2011

Het in Nederland bij Hakvoort gebouwde superjacht SnowbirD (ja, met een hoofdletter ‘D’) beschikt over de grootste kunstverzameling op een superjacht ter wereld. Ookal is de SnowbirD maar een superjacht van gemiddelde lengte (39 meter), haar eigenaar heeft er wel een echte kunst-boot van gemaakt. De litho “Shipboard Girl” uit 1965 van Roy Lichtenstein, een lange kubistische bronzen sculptuur van Bruce Beasley of de 4 originele tekeningen van Hans Hofmann die St. Tropez in 1935 laten zien, zijn een aantal van de vele kunststukken die het jacht van Hakvoort herbergt. Naast kunst houdt de eigenaar ook van lekker eten, zijn chefkok aan boord komt namelijk van een restaurant met 2 Michelin sterren.

Hij ligt bij: Hakvoort
Plek: N18 (Quai de L’Hirondelle)

Het meest echte Rock’n Roll superjacht van de Monaco Yacht Show 2011:
Imagine op de Monaco Yacht Show 2011

Het dit jaar door de Nederlandse werf Amels afgeleverde superjacht Imagine is een echt eerbetoon aan de Beatles en John Lennon. Het 65,5 meter lange superjacht hangt namelijk vol met zeer exclusieve items van de Beatles en John Lennon. Onder anderen gelimiteerde 24-karaats gouden platen van de artiesten. In de 7 suites kunnen 14 gasten verblijven die door 18 bemanningsleden bediend worden.

Hij ligt bij: Amels
Plek: T03 (T central)

De groenste superjachten op de Monaco Yacht Show 2011:

Tijdens de Monaco Yacht Show van dit jaar wordt het “Green Plus RINA certificaat” uitgereikt aan de superjachten die de meeste moeite hebben besteed aan milieuvriendelijkheid. De volgende twee superjachten zijn volgens de organisatie de twee groenste jachten van de show:

1. Numptia:
Numptia op de Monaco Yacht Show 2011

Lengte: 70 meter
Bouwjaar: 2011
Werf: Rossi Navi

Hij ligt bij: Burgess
Plek: N10

2. Columbus 177 Prima:
Columbus 177 op de Monaco Yacht Show 2011

Dit 53,90 meter lange superjacht is het eerste jacht dat door de nieuwe Italiaanse werf Palumbo dit jaar opgeleverd is.

Hij ligt bij: Fraser Yachts
Plek: E06 (Quai Etats-Unis)

Het mooiste superjacht van de Monaco Yacht Show 2011:
Satori op de Monaco Yacht Show 2011

Ieder jaar rijkt de organisatie van de Monaco Yacht Show de ‘Prix Du Design’ uit aan het meest innovatief en mooi vormgegeven superjacht van de show. De eigenaar van de M/Y Satori heeft aan de geroemde Franse ontwerper, Remi Tessier, de opdracht gegeven om een interieur te ontwerpen dat “pure design” uitstraalt. Naast het geweldige interieur heeft de Nederlandse werf Heesen Yachts een superjacht opgeleverd dat een van de snelste in haar klasse is. De 50 meter lange Satori heeft namelijk niet alleen een snel uiterlijk, maar behaalt ook een topsnelheid van ruim 24 knopen.

Hij ligt bij: Heesen Yachts
Plek: E09 (Quai des Etats-Unis)

Zoals gisteren al beschreven zijn de Nederlandse werven oppermachtig in Monaco dit jaar. Bovenstaand lijstje bewijst dat maar weer met 4 superjachten van Nederlandse bodem. Morgen meer…

Reageren