Koot Yachts presenteert gave loft op zee

0

Koot-Yachts-54-4
Ondanks dat we vol zijn van de Monaco Yacht Show, die op dit moment voor de 21ste keer plaats vindt, is er nog ander nieuws. De Tunesische werf Koot Yachts (best een Nederlandse naam eigenlijk) heeft onlangs namelijk haar eerste jacht gepresenteerd. Ze noemen het een Loft op zee en wij vinden het er bijzonder gaaf uitzien…

De ontwerpers van de Koot 54 wilde een jacht bouwen dat behoorlijk anders is dan de andere in zijn klasse. Wat ons betreft is dat erg goed gelukt. Het jacht straalt namelijk als geen ander ruimte en openheid uit. De enige consessie die kopers moeten doen is dat er in de basis uitvoering geen slaapkamers aanwezig zijn. De neus benedendeks is namelijk een grote open ruimte die door de gigantische ramen in de romp echt als een loft aandoet. In het midden bevindt zich op gelijke hoogte een keuken, want er moet natuurlijk wel gegeten worden aan boord.

Koot-Yachts-54 interieur
De salon met de stuurpositie is net als de ruimte voorin geheel open en ligt op het zelfde niveau als de kuip achterin het jacht. Hierdoor heb je binnenin het jacht, precies zoals de ontwerpers bedoeld hebben, altijd zicht op de omgeving om je heen.

Koot-Yachts-54 voordek
Het voordek bestaat eigenlijk uit een grote egale massa teak hout waardoor het prima als zonnedek gebruik kan worden. Zoals op de foto’s te zien is worden het dek en de gangboorden ’s avonds mooi verlicht door ledjes die in de zijkant van de romp verwerkt zitten.

Koot-Yachts-54 volle snelheid
De ontwerpers Francesco Maria Giulini en Sergio Cutolo hebben vast inspiratie opgedaan uit het H2Ome superjacht dat wat ons betreft ook eerder op een loft dan een standaard jacht lijkt. Ze hebben een vergelijkbare fylosofie echter vertaalt naar een zeer sportief ogend en snelvarend 16 meter jacht. Natuurlijk is het ontbreken van slaapkamers niet voor iedere jachteigenaar weggelegd. Hij kan daarom ook besteld worden met een wat normalere indeling benedendeks, maar dan verliest hij wel zijn unieke uitstraling.

Koot-Yachts-54 voorkant
De Koot 54 zal beschikken over twee MAN R6 diesels met ieder 800pk. Hiermee behaalt hij een kruissnelheid van 32 knopen en een topsnelheid van ongeveer 36 knopen. We vinden het een ontzettend gaaf jacht, maar zijn natuurlijk wel erg benieuwd naar het type koper. Misschien een eigenaar van een dik superjacht dat een beetje een grote tender zoekt, of gewoon iemand met geld teveel…

Meer info: Koot Yachts website

Reageren