Yacht Island Design heeft weer wat nieuws: Utopia

0

Yacht-island-design-Utopia-2
Ze zijn de laatste tijd lekker bezig bij ontwerp bureau Yacht Island Design (kijk maar hier en hier). Het verbaast ons niet dat nog geen enkel ontwerp ook echt tot leven gekomen is, maar ze blijven maar met nieuwe dingen komen. Dit keer nog letterlijker dan voorheen een drijvend eiland, Utopia…

Yacht Island Design heeft deze Utopia in samenwerking met BMT Nigel Gee ontworpen vanuit een geheel nieuwe denkwijze. Volgens hen blijven andere nautische design studio’s namelijk teveel in het verleden hangen. Vrijwel alle andere “futuristische” ontwerpen zijn juist gebasseerd op bestaande vormgeving en mogelijkheden. Yacht Island Design zegt de bekende paden los te laten en volledig vanuit het niets te beginnen. Hierdoor komen zij tot geheel andere vormen en mogelijkheden dan traditioneel ogende jachten. Binnen deze nieuwe gedachtengang hoeft een boot bijvoorbeeld helemaal niet als vervoersmiddel gezien te worden en zou er niet per defenitie een verschil moeten bestaan tussen de achter- en voorkant. Door deze basis elementen los te laten ontstaan er volgens de extravagante ontwerpstudio echt vernieuwende en futuristische concepten. We moeten Yacht Island Design hier volledig gelijk in geven, maar vragen ons dan wel af of ze niet te ver van de realiteit af staan.

Yacht-island-design-Utopia-1
De Utopia is dan ook geen jacht om mee te reizen, het moet meer gezien worden als een soort thuisbasis. Met een doorsnede van 100 meter en 11 deks hoog evenaart het namelijk eerder de ruimte van een cruisschip of een klein eiland dan dat van een superjacht. Meer dan genoeg ruimte dus om permanent op te wonen en met een kleine bevolking ergens voor de kust te dobberen.

Yacht-island-design-Utopia-3
Wanneer we zo naar dit concept kijken hebben we nog weinig vertrouwen in de realiteit ervan, maar begrijpen wel dat een visionair dit als toekomst mogelijkheid ziet. In ieder geval weer een opvallend en tot de verbeelding sprekend concept van de bizarre ontwerpstudio Yacht Island Design.

Yacht-island-design-Utopia-4
Eigenschappen Utopia:
-Afmetingen: 100×100 meter
-Vergelijkbare ruimte als cruisschepen
-Ruimte voor restaurants, theaters, winkels, nachtclubs en casino’s
-Penthouse met 360 graden uitzicht 65 meter boven zeeniveau
-Het ontwerp heeft zo min mogelijk raakvlak met het water

Yacht-island-design-Utopia-5

Reageren