Ook Lancia waagt zich op het water (video)

1


Steeds meer autofabrikanten (BMW, Volkswagen, Mercedes, Corvette, Spyker) wagen zich op zee en ontwikkelen boten, zo ook Lancia. De boot is ontwikkeld in samenwerking met drie andere Italiaanse bedrijven: Sacs, gekend voor het bouwen van luxe rigid-inflatable boats; FPT – Fiat Powertrain Technologies – een bedrijf binnen de Fiat Groep en fabrikant van “best-in-class”-motoren, en Martini, vaste partner van Lancia bij motorsport evenementen.

De band die Lancia met het water heeft, komt door oprichter Vincenzo Lancia. Die inspireerde zich in de jaren ’20 op de romplijnen van toenmalige speedboten bij het ontwerpen van de monocoquestructuur van de Lambda. In de jaren ’60 verscheen een reeks speedboten, de Flaminia Class, aangedreven door dezelfde V6-motor als Lancia’s Flaminia.

De Lancia Powerboat is een creatie van Christian Grande en werd door Sacs gebouwd. De romp uit glasvezel is 13,10 meter en 3,83 meter breed. In de boot kunnen elf personen plaatsnemen en in de cabine zijn twee slaapplaatsen. Behalve het grote Lancia-logo op het dek doen ook de LED-lampjes onder de spiegel en voorruit een beetje denken aan de wagens van Lancia.

De Fiat Powertrain Technologies N67-560 motoren van de Lancia Powerboat leveren samen 1.120 pk en bezorgen de speedboot een topsnelheid van 55 knopen. De kruissnelheid ligt tussen de 15 en de 45 knopen.

De speedboot werd geïntroduceerd met supermodel Catrinel op het dek. Best slim want ook mensen die niet van boten houden, willen toch even kijken…

1 reactie

Reageren