Hoe vervoer ik mijn boot naar het buitenland?

2

Boot transport
Het vervoeren van je boot uit het buitenland naar Nederland, en andersom, kan een behoorlijk dure operatie worden. Naast geld kost het ook nog eens behoorlijk wat tijd om het juiste transportbedrijf te vinden. Hier hebben wij een oplossing voor ontdekt…

Wellicht heb je plannen om een nieuwe of tweedehands boot te kopen, of wil je gewoon je eigen boot in het buitenland hebben. De vraag is dan hoe je de boot van A naar B kunt krijgen. Uiteraard afhankelijk van de afmetingen kun je een oplegger huren en zelf alle moeite doen om de boot vervoerd te krijgen. Echter hier wordt het soms lastig wanneer je bijvoorbeeld een boot vanuit Frankrijk naar Nederland moet vervoeren. Dan heb je tijd, kennis en verschillende certificaten nodig.

Uship boot transport
Het ligt voor de hand dat je een aantal transportbedrijven gaat benaderen om offertes op te stellen. Dit kost veel moeite en kan behoorlijk in de papieren lopen. Je moet elke transporteur zelf bellen of mailen. Het organiseren van het boottransport kan een tijdrovende bezigheid worden. Daarnaast schrik je je kapot van de bedragen die sommige transporteurs vragen voor het transport van een boot.

boottransport-Uship
Er bestaan natuurlijk ook bedrijven die alle rompslomp volledig uit handen nemen, maar ook deze partijen werken niet kosteloos. Er bestaat ook een website die er voor zorgt dat dit allemaal  veel gemakkelijker kan. Een voorbeeld is uShip.nl, een internationale website waarbij je het boottransport zelf gemakkelijk kunt organiseren. Je plaatst relatief eenvoudig een foto van je boot met daarbij de route, afmetingen en andere bijzonderheden. Vervolgens is het wachten totdat de transporteurs zelf contact met je opnemen.

Ze bieden op je opdracht en op deze manier kan je de laagste prijs krijgen. Aangezien de website zeer regelmatig gebruikt wordt vindt er automatisch een kwaliteits selectie plaats. Partijen die namelijk geen goed werk leveren worden uit de aanbestedingen gehaald.  Daarnaast staan er referenties van de transporteurs op de site om zeker te zijn dat ze een goede kwaliteit afleveren.

In het voorbeeld hieronder staat hoe het er ongeveer uit komt te zien. De transporteur krijgt al zijn informatie en vervolgens is het wachten op een goed bod. Gemiddeld bespaar je zo’n 30% op de totale prijs in vergelijk met een “normaal” traject. Ideaal dus voor als je binnenkort een boot gaat kopen (of moet vervoeren) en nog geen transport hebt geregeld.

Uship.com/nl

boottransport Nederland

2 reacties

Reageren