Exoconcept komt met elektrische mini-waterscooter

0

Exconcept Exo cannes 2011
Zo nu en dan duikt er weer een nieuw waterspeeltje voor de grote jongens op waar je niet direct iets aan hebt, maar wel veel plezier mee kan beleven. Zo ook deze elektrische waterscooter van Exoconcept…

Hij doet ons qua uiterlijk, en mogelijkheden, heel erg aan de Seabob denken, maar met deze Exo kan je helaas niet onderwater “varen”. Het is namelijk een soort mini-jetski/waterscooter waar je liggend op je buik snelheden tot maximaal 50 km/h mee kan behalen.

Exconcept Exo cannes 2011 2
Afgelopen Cannes Boatshow 2011 presenteerde het Franse bedrijf Exoconcept de Exo aan het grote publiek en probeerde hiermee vooral superjacht eigenaren te enthousiasmeren. Ze presenteerde de speciale editie, volledig in carbon uitgevoerd, dan ook op de achterkant van de bij Heesen gebouwde Aurelia. Of de Exo ook echt interessant is voor superjacht eigenaren vragen wij ons nog af, het lijkt ons meer een speeltje voor de verhuur op het stand in warme oorden. De Seabob lijkt ons namelijk interessanter voor superjacht eigenaren aangezien deze zowel boven- als onderwater pret combineert. Iets dat net even wat meer dimensie aan de watersport rondom een voor anker liggend jacht toevoegt.

Exoconcept-beach2
De Exo is verkrijgbaar in verschillende kleuren, met als uitzondering de carbon uitvoering, en 3 verschillende motor opties. Kopers kunnen kiezen tussen een 3.5, 4.5 of 7 kilowatt sterke elektromotor welke vooral invloed heeft op de actieradius van het batterypack. Er kan namelijk van een tot twee-en-half-uur mee “gevaren” worden. Wij verwachten dat de carbon versie in combinatie met de sterkste motor de hoogste topsnelheid behaald aangezien hij hierdoor veel lichter is dan de gewonen versies. De normale Exo weegt inclusief batterypack ongeveer 40 kg terwijl de carbon versie 30 kg weegt.

Exoconcept-beach5
Volgens Erick Sebban van Exoconcept hebben ze op dit moment al een aantal orders ontvangen voor de carbon versie welke eind dit jaar nog bij de eigenaren afgeleverd zullen worden. De bestellingen voor de “normale” uitvoering zullen vanaf december tijdens de Paris Boatshow aangenomen worden en zullen in het eerste kwartaal van 2012 geleverd worden. Wie een Exoconcept Exo wil hebben moet 7.290,- euro voor de normale en maar liefst 19.580,- euro voor de carbon versie neertellen. Best een smak geld voor een geinig apparaat als deze, misschien toch alleen interessant voor superjacht eigenaren…

Meer info? Exoconcept website

 

Reageren