Tussenstand Volvo Ocean Race: Groupama aan kop

0

Groupama-op-kop-VolvoOceanRace
Na vorig weekend de eerste in-port race te hebben gehad, zijn de 6 teams afgelopen zaterdag begonnen aan de eerste echte etappe. Er is nog lang geen sterkste team aan te wijzen…

Tijdens de in-port race van en naar Alicante was het team van Ian Walker op de Abu Dhabi boot heer en meester en wist de eerste winst in de wacht te slepen. Deze koppositie kon echter niet lang gehandhaafd worden doordat ze in het begin van de etappe naar Kaapstad in slecht weer terecht kwamen. Uiteraard kwamen alle teams in dit zelfde weer terecht maar bij het Abu Dhabi team begaf de mast en daarbij de ambitie van schipper Ian Walker het. Ondertussen bevinden de meeste teams zich voor de kust van Marokko terwijl het Abu Dhabi team op de motor terug naar Alicante moest waar het nu nog ligt.

Schade-AbuDhabi-VolvoOceanRace
Ook het Chinese Sanya team moest tijdens deze eerste etappe helaas de handoek in de ring gooien na averij aan de boeg van het schip. Ze worden nu buiten het klassement om naar Kaapstad vervoerd om daar reparaties uit te voeren.
 

Schade-Camper-VolvoOceanRace

Schade in de boeg van team Sanya

Afgelopen nacht was het een spannende race tussen de overige teams die nog op koers voor de 6.500 zeemijl richting Kaapstad liggen. Het Franse Groupama heeft namelijk de leiding overgenomen nadat het vannacht Camper, Puma en Telefonica inhaalde. De drie laatste teams voeren een route die wat verder uit de kust ligt, terwijl Groupama slechts enkele kilometers uit de kust blijft. Rond 5:00h vanmorgen pakte ze voor het eerste de leiding over van het Nieuw-Zeelandse Camper team welke de vroege leider in de eerste etappe naar Kaapstad was. Helaas liggen ze op dit moment laatste van de teams die nog in de race zijn.

Volvo Ocean Race eerste etappe Alicante Kaapstad
Groupama heeft nu ongeveer 5 zeemijl voorsprong op Telefonica, welke weer op 5 zeemijl gevolgd wordt door Puma en Camper. We houden jullie van de ontwikkelingen op de hoogte…

Reageren