Dit gebeurde er afgelopen weekend

0

VolvoOceanRace-team-Puma
Afgelopen weekend heeft het Puma team de kop in de Volvo Ocean Race overgenomen, bleek dat Laura Dekker ook al in Zuid-Afrika is en begon Mulder met de bouw van de 98 Flybridge…

Tussenstand Volvo Ocean Race
Voor de eerste keer sinds de start van de Volvo Ocean Race heeft het Amerikaanse team Puma Ocean Racing de leidende positie veroverd. Vorige week lag Groupama nog op kop door een andere route dan de andere boten te volgen. Dit begon van het weekend negatieve gevolgen te krijgen doordat ze met weinig wind kampte. Het Franse team werd dan ook door zowel Puma, Telefonica als Camper ingehaald. Het Abu Dhabi team heeft nadat ze, door een gebroken mast, veel later toch van start zijn gegaan toch de eerste etappe opgegeven. Ook Sanya doet niet meer aan de eerste etappe mee door schade aan de romp.

Op de route die Groupama nu vaart wordt wel behoorlijk wat wind voorspelt dus het zou zo kunnen zijn dat de rangorde in de resterende zeemijlen richting Kaapstad weer gaat veranderen.

LauraDekker-onderweg
Laura Dekker

Naast de Volvo Ocean Race houden we Laura Dekker, die als jongste solo-zeilster rond de wereld zeilt natuurlijk ook in de gaten. Afgelopen weekend werd definitief duidelijk hoe haar route er uitziet. Door gevaar van Piraten heeft ze de Golf van Aden, welke aanvankelijk op de route stond, geruild met Zuid-Afrika. Dit betekent dat ze op dit moment haar langste etappe van ongeveer 10.000 kilometer vanaf Darwin erop heeft zitten en in Durban aangekomen is. Wellicht kan ze haar planning aanpassen op de Volvo Ocean Race en direct doorvaren naar Kaapstad om daar van het evenement te proeven aangezien de teams met nog ongeveer 4000 zeemijl tevens hun volgende stop in Kaapstad hebben.

Mulder-98-flybridge
Mulder Shipyard

Afgelopen vrijdag is Mulder begonnen met de bouw van hun nieuwste 30 meter lange flybridge jacht, de Mulder 98 flybridge. Begin dit jaar werd dit jacht door een Russische klant besteld waarna Guido de Groot, Ginton Naval Architects en Mulder aan het werk gingen. Het jacht wordt aangedreven door twee 1.600pk sterke Caterpillar C32 motor welke hem op een topsnelheid van 22 knopen zullen brengen. De Mulder 98 flybrige wordt vooral gebouwd voor lange afstanden en kan op een gemiddelde snelheid van 10 knopen maar liefst 4.000 zeemijl afleggen. De werf verwacht het jacht in het tweede kwartaal van 2012 aan haar klant af te kunnen leveren…

Reageren