Tekoop: Bizar superjacht Ocean Emerald

1

Ocean emerald
Het enigszins bizar vormgegeven superjacht Ocean Emerald staat op dit moment tekoop voor “slechts” 12 miljoen dollar. Waarom zo weinig?

In 2009 werd deze 135 voet lange Ocean Emerald opgeleverd door de Italiaanse werf Rodriquez Cantieri Navali naar ontwerp van de bekende Britse nautische architect Lord Norman Foster. Dit jacht was het eerste in een rij superjachten dat door het bedrijf Yachtplus middels een time-share constructie aangeboden wordt. We zijn even ‘lost’ wat betreft de reden van de verkoop, aangezien yachtplus volgens hun eigen website nog steeds up-and-running is.

Yachtplus brengt middels de time-share constructie het bezit van een 41 meter lang superjacht een stuk dichterbij. Vanaf 950.000,- euro (plus 85.000,- euro vaste jaar-vergoeding) kan je namelijk al een deel van het jacht kopen en 2x per jaar varen. Voor 1,8 miljoen euro ben je deels eigenaar en kan je 34 dagen per jaar op het jacht varen, 11 dagen in de zomer, 11 dagen in de winter en 2x een 6-daagse cruise. Hierbij worden de jaarlijkse servicekosten, voor het 7-koppige personeel dat 24/7 voor je klaarstaat en andere vaste lasten, wel verhoogt tot 200.000,- euro. Er is plek voor 12 gasten dus in principe zou je met 12 man ieder 150.000,- euro eenmalig en 16.666,- euro per jaar neer kunnen leggen en op de bar de sleutel van de superjacht kunnen gooien wanneer een kennis weer zit te pochen met een auto.

Deze Ocean Emerald staat volgens het blog van Jameslist nu te koop voor 12 miljoen dollar. Er staat niet bij beschreven of je dan deels- of volledig eigenaar bent. Het komt op Jameslist echter over alsof je geheel eigenaar wordt, en dan is 12 miljoen dollar niet heel veel voor een superjacht van 41 meter uit 2009. Dan moet je natuurlijk wel van het design houden, want hij valt niet bij iedereen in de smaak (zo beweest onze Michael als eens in een stukje over de Ocean Pearl) …

De Ocean Emerald staat hierrr tekoop en in onderstaande video vindt je meer informatie over Yachtplus.


1 reactie

Reageren