CEO Alloy Yachts: binnen 10 jaar 5 keer zoveel 80m+ zeiljachten

0


Tony Hambrook, Managing Director van Alloy Yachts uit Nieuw Zeeland, voorspelt in een interview met ‘The wall street journal’ dat er binnen 10 jaar 5 keer zoveel zeiljachten van boven de 80 meter gebouwd zullen worden. Nu komen er volgens hem per jaar ongeveer 3 tot 4 bij, maar hij ziet dit aantal behoorlijk verhogen. Ookal berichten wij vooral over motorboten, deze super zeiljachten zijn ook heel gaaf…

Misschien heeft het iets met alle ‘groene’ initiatieven te maken dat er meer vraag komt naar superjachten met een zeil. Het kan natuurlijk ook puur met uitstraling of diversiteit te maken hebben. In de grote boten wereld val je, anders dan bij de kleinere boten, namelijk meer op met een zeilboot dan met een motorjacht. Er zijn veel meer motor superjachten dan zeil-superjachten… Wie het weet mag het zeggen, Tony Hambrook gooit deze verschuiving in ieder geval op het milieu: lees hier het gehele artikel.

Als we het dan toch over super zeiljachten hebben, laten we er dan ook even eentje van dichtbij bekijken. We nemen de Mondango van Alloy Yachts. Gezien zijn enorme hoeveelheid brandstof aan boord kan je je afvragen of hij nog wel eens zeilt. Het zeiloppervlak is echter wel gigantisch, dit zal het 450 ton wegende gevaarte best in beweging kunnen brengen.

Specificaties:
Lengte: 51 meter
Breedte: 10 meter
Gewicht: 450 ton
Zeiloppervlakte: 2.488 m2
Motor: Caterpillar 3412E  met 1.200 pk
Brandstoftank: 38.000 liter
Watertank: 10.500 liter

Reageren