Strand Craft komt met gave tender

0

Strand Craft coupe tender
Strand Craft staat bij ons tot nu toe vooral bekend als bedrijf dat het ene na het andere bizarre ontwerp op de wereld brengt. Nu verassen ze ons echter zeer aangenaam met deze nieuwe 39′ Coupe tender…

Zoals jullie weten zijn we groot fan van de klassieke Riva achtige stijl, designer Bo Zolland weet daar wel raad mee en heeft dit Strand Craft concept ontworpen. De Strand Craft 39′ coupe heeft veel gelijkenissen met de klassieke runabouts en watertaxi’s uit Venetie. Zijn geweldige uitdrijende achterkant in combinatie met het gebruik van glossy Mahonie en het prachtig vormgegeven coupe-dakje maken hem tot een waar sieraard op het water.

Strand Craft Coupe tender 39
Designer Bo Zolland heeft elk kleine detail van de boot volledig voor dit model ontworpen. Zelfs de railingen van chroom en de kleurstelling van de boot zijn speciaal voor de Strand Craft 39′ coupe ontwikkeld.

Strand Craft Coupe tender 39 2
Deze nieuwe Strand Craft wordt gepresenteerd als een tender voor superjachten, maar kan wat ons betreft ook prima als dagjes-boot fungeren. Er zijn ruim 10 zitplaatsen aan boord exclusief 2 crew plaatsen. Want wie vanaf zijn superjacht naar de haven wil komen, heeft uiteraard geen zin om zelf achter het roer te staan.

Strand Craft Coupe tender 39 3
Ondanks zijn geweldige klassieke uitstraling beschikt de Stand Craft 39′ coupe over de modernste technieken om het verblijf en het varen zo prettig mogelijk te maken. Zo bestaat het dak van de coupe uit een groot glazen panorama schuifdak om bij lekker weer het buitengevoel te creeren. We vragen ons alleen nog wel af waar dat glas dan blijft, maar daar zal Zolland uiteraard goed over nagedacht hebben. Qua aandrijving beschikt hij over Volvo Penta motoren met het bekende IPS besturingssysteem. Hierdoor is hij niet alleen snel, maar ook ontzettend wendbaar vergeleken bij de “echte” klassieke runabouts.

Strand Craft Coupe tender 39 4
Wanneer hij ook daadwerkelijk gebouwd gaat worden is nog onbekend, maar kopers kunnen uiteindelijk ook kiezen voor een 45 voet versie…

Reageren