Wie steelt de London Boat Show 2012?

0

Tamara Ecclestone op de Sunseeker 28M
Afgelopen vrijdag is de Tullett Prebon London Boat Show 2012 van start gegaan. Wie, van de grote Britse werven, steelt dit keer de show?…

Vorig jaar was de London Boat Show het toneel van een koude oorlog tussen Princess en Sunseeker. Princess presenteerde tijdens deze eerste boatshow van 2011 namelijk hun eerste superjacht, de 32M, terwijl Sunseeker het nog grootser aanpakte met de Manhattan 73 en de Predator 115. Princess presenteerde de 32M onder begeleiding van een violiste terwijl Sunseeker een X-factor sterretje aan boord nam. Wat ons betreft kwam Sunseeker qua geweld dus in 2011 het beste uit de bus, maar overtrof Princess het dit jaar tijdens de opening van de London Boat Show 2012?

Sunseeker 28M london boat show 2012
Dit jaar lijkt het wederom Sunseeker te zijn die de meeste aandacht trekt. Zij onthulden afgelopen vrijdag namelijk de nieuwste 28M, onder begeleiding van de mooie Tamara Ecclestone, “de dochter van…”. Daarnaast hebben ze, met het optreden van 4 violisten, de show van Princess uit 2011 gecopieerd en ver-vier-voudigd. Elders op het ExCel terrein presenteert de werf, welke inmiddels voor een groot deel in handen van een Ierse invensterings club is, hun nieuwe Predator 53.

Princess V57 london boat show 2012Princess V39 london boat show 2012
Princess daarentegen heeft twee mooie debutanten onder de namen V57 en V39 naar de show meegenomen welke offcieel onthuld werden door er een groot doek vanaf te trekken. Iets minder spectaculair maar wel leuk dat dit bij dergelijke grote jachten gedaan wordt.

Tamara Ecclestone London boat show 2012
De andere grote werven van oorspronkelijk Engelse bodem, Fairline (deels in handen van Schotten) en Sealine (verkocht aan Amerikanen) hebben helaas geen primeurs om te tonen. Wel presenteren ze beiden plannen van nieuwe producten welke binnenkort gemaakt zullen worden. Sealine zal binnenkort met een IPS aangedreven versie van de SC42 komen en Fairline kondigde aan hun range uit te willen breiden van 8 naar 14 verschillende modellen in 2014.

Sunseeker 28M london boat show 2012 2
De enige winnaar van echte Engelse bodem is dus eigenlijk Princess, maar zijn de primeurs wel genoeg om hiermee in vergelijk met de andere van origine Britse merken de London Boat Show 2012 te stelen? Wij gaan aanstaande zaterdag zelf even een kijkje nemen om te zien of we een duidelijk antwoord op deze vraag kunnen vinden. Wellicht blijft het in het midden en wint de bloed mooie Tamara Ecclestone…

Tamara Ecclestone met Sunseeker london boatshow 2012

Reageren