Ferretti Group komt voor 75% in handen van Chinesen

0

Logos en merken van de Ferretti group
De overname perikelen rondom de grootste Italiaanse werf, Ferretti Group, lijken tot een einde gekomen te zijn. Als alles goed gekeurd wordt neemt een grote Chinese onderneming 75% van Ferretti over…

De gesprekken zijn al een behoorlijke tijd aan de gang. Eerder zou Shandong Heavy Industry Group-Weichai Group (kort: SHIG-Weichai), welke in handen van de Chinese staat is, aandelen voor een waarde van 100 miljoen euro aanschaffen. Nu blijkt dat het Chinese bedrijf gespecialiseerd in professionele constructie werktuigen voor 178 miljoen euro voor 75% eigenaar van de Ferretti Group te worden. Dit betekend dat geweldige merken als Riva, Mochi Craft, Itama, Bertram, Pershing, CRN, Custom Line en natuurlijk Ferretti zelf in handen van de Chinesen komen.

Ferretti group merken
Ondanks de flinke orderportefeuille die de groep uit heeft staan, konden ze de in verhouding tot de uitstaande opdrachten ‘kleine’ schuld niet ophoesten. Met een capitaal injectie van 100 miljoen euro zal de schuld dan ook teruggebracht worden tot 120 miljoen euro. De resterende 25% van de Ferretti Group komt in handen van de Royal Bank of Scotland en ‘Strategic Value Partners LLC’, ieder 12,5%.

Ferretti Group merken 2
De deal is vrijwel rond, alleen de Italiaanse financiele waakhond moet nog goedkeurig geven. Men verwacht dat het daarom nog tussen de 3 a 6 maanden zal duren voordat er definitief een klap op de overname gegeven wordt.

Ferretti group merken 3
Tan Xuguang, CEO van de SHIG-Weichai Group, heeft grootse plannen met de vooraanstaande Italiaanse werf. Zowel door het toevoegen van kennis over nieuwe markten als het injecteren van kapitaal verwacht hij een groei met de groep door te willen maken. Op dit moment staat vast dat het hoofdkantoor en de meeste activiteiten van de Ferretti group gewoon in Italie zullen blijven…

Reageren