Bootblog @ London Boat Show 2012 (video)

0

London Boat Show 2012
De London Boat Show is vaak een beetje een ondergeschoven kindje door de Boot Dusseldorf Show welke op de agenda staat. Wij gingen er heen en zagen toch echt wel wat gave dingen…

De aankomst was een beetje apart aangezien we aan de kant van de London Bike Show binnen kwamen (meer hierover in de video). Bij de pers accreditatie bleek dan ook snel dat we bij de verkeerde show beland waren die op dat moment ook in de Excel hallen plaatsvond. De dames waren wel heel aardig en gaven ons ondanks het feit dat we niet op perslijst stonden een perskaart. Wellicht dachten ze dat we van een schoenen blog waren aangezien ‘boot’ in het Engels natuurlijk geen boot betekend. Eenmaal door deze show heen bleek de London Boat Show de overige hallen van het complex te bezetten en liep alles weer zoals gepland.

Sunseeker 32M london boat show
De London Boat Show is natuurlijk de thuishaven voor een aantal grote motorboot merken zoals Princess, Sunseeker, Fairline en Broom. Met name de stands van de eerste drie konden we zeker niet over het hoofd zien. Ook op Boot Dusseldorf pakken deze werven groots uit, maar van de Hiswa in de Rai zijn we dergelijke stands niet gewend. Net als vorig jaar probeerden Princess en Sunseeker elkaar af te troeven met veel en grote boten. Princess presenteerde twee nieuwe modellen, de V57 en de V39, maar ook de vorig jaar gepresenteerde 32M trok nog behoorlijk wat aandacht. Sunseeker had het grootste jacht van de show, de 40M, maar legde vooral de nadruk op haar nieuwe 32M en de predator 53. Fairline bouwde voort op haar huidige range aan jachten en maakte bekend om in 2014 maar liefst 14 verschillende model ranges te voeren. Broom had wel een primeur met de 370, maar kon lang niet boven het geweld van de werven uitkomen.

Jetten 30 London boat show 2012
Naast veel Engelse primeurs waren er ook een aantal primeurs vanaf het Europese vaste land. Zo kwam het italiaanse Sessa bijvoorbeeld met de nieuwe C32, had Quicksilver de nieuwe Activ 705 meegenomen en presenteerde Jeanneau voor het eerst de NC9 (daarover in de video meer). Ook Nederland was bescheiden vertegenwoordigd met de wereld primeur van de Jetten30 (waarover meer in de video) en de inmiddels voor ons bekende Steeler Yachts NG50 Triple-A. Ook kondigde Steeler Yachts op haar stand het geweldige concept van de Bronson Islander aan. Natuurlijk waren wij ook erg benieuwd naar de volledig vernieuwde looks van de Glastron boten van tegenwoordig. Ze zien er lekker strak en modern uit en zullen wat ons betreft hoge ogen gooien in het kleine open boten segment (meer in de video).

Boatbabe london boat show 2012
Elke beurs zoeken we weer naar bootbabes, maar dit fenomeen lijkt nog moeilijk van de grond te komen op de Boat Shows. Ze staan er wel, maar zijn totaal niet gewend om ook ‘leuk’ met de boot op de foto te gaan. We hebben stiekem een paar kiekjes kunnen maken, maar dit weegt in geen velden of wegen op tegen de dames op de grote auto beursen. We hopen dan ook dat we in Dusseldorf meer dames op de gevoelige plaat kunnen zetten.

Al met al was het volgens de organisatie, met iets tegenvallende bezoekers aantallen (-6%) in vergelijk met vorige jaar, toch een hele positieve beurs. In totaal bezochten 134.753 personen het Excel London complex waarvan ongeveer 102.000 puur voor de Boat Show kwamen en de ruim 500 verschillende exposanten bekeken. Wij vonden vooral het geweld tussen de grote Engelse werven het mooiste om te zien. Iets dat je op andere boatshows niet zo zeer meekrijgt aangezien er weinig shows zijn waarbij de thuismarkt zo overweldigend aanwezig is…

Quinten heeft naast leuke gesprekken met werven ook zelf een compilatie video opgenomen. Het is niet de beste kwaliteit, maar je krijgt een prima beeld van de show. Op naar Dusseldorf volgende week!

Reageren