Wat kunnen we van Boot Dusseldorf verwachten?

0

Boot Dusseldorf 2012
Afgelopen zaterdag is de grootste indoor bootshow van de wereld, Boot Dusseldorf, weer van start gegaan. Dit weekend gaan wij er heen, maar wat kunnen we verwachten?

Boot Dusseldorf was altijd al een mega show uitgestrekt over 17 hallen met dit jaar maarliefst 1700 verschillende boten, maar nu spelen verschillende factoren de beurs extra in de kaart. De stijging van de botenverkoop in Duitsland en de mindere economische omstandigheden in het zuiden van Europa zijn hier belangrijke voorbeelden van.

Boot Dusseldorf 2012 hall
Nu het toch zo goed gaat met de beurs willen ze niet alleen uitbreiden in aanbod, maar ook qua doelgroep. Boot Dusseldorf wil dat jaar namelijk meer jongeren trekken die nog lang niet het geld hebben om een boot te kopen maar wel willen watersporten. Zo zijn er duiktanks waarin een duik van 20 minuten gemaakt kan worden, er is een kano parcours uitgezet van 3 meter breed en 40 centimeter diep en er is een skimparcours om te skimmen op ondiep water. We zien dit soort verschuivingen van puur een botenshow naar een watersport beleving natuurlijk bij veel meer shows tegenwoordig, maar Boot Dusseldorf schijnt het echt extreem aangepakt te hebben.

Boot Dusseldorf 2012 Kano parcours
Zoals elk jaar is Nederland ook dit jaar weer de leverancier van de meeste buitenlandse werven. Er staan dit jaar maarliefst 200 Nederlandse boten van ongeveer 140 verschillende exposanten. Vooral de staalbouw/voortstuwer hal, de superjacht hal en de zeilboten hal zijn flink door Nederlandse werven bezet. Hierbij zijn Aquanaut, Boarnstream, Jetten Jachtbouw, Linssen, Jachtbouw 2000, Van der Valk Continental, Van der Heijden Steelyachts, Super van Craft, Jachtwerf Klaassen, Acico Yachts, Royal Huisman, Jongert, Vitters, Yburg Yachting, Storm Yachts, Saffier Yachts, Leonardo Yachts, Contest, C-Yacht, Winner en Puffin belangrijke voorbeelden.

Wij gaan er pas de laatste dag, aanstaande zondag, heen maar kunnen dus een hoop ‘erlebnis’ en Nederlandse werven verwachten. Jullie zullen onze belevingen volgende week allemaal hier op Bootblog terug zien…

Boot Dusseldorf vlaggen

Reageren