Nord-West komt dit jaar met de 430 Sport en Sportstop

0


De Zweedse werf Nord-West komt dit jaar nog met twee nieuwe modellen, de 430 Sport en de 430 Sportstop. Deze twee vrijwel identieke boten (enig verschil is de hardtop) vloeien voort uit het succes van de 370 sport cruiser range. De twee staan op dezelfde, door Benny Martinsson ontworpen, romp als de 420 flybrige waarmee Nord-West meerdere prijzen in de wacht gesleept heeft.

Het grote verschil tussen beide modellen is de keuze tussen een openlucht cabine of een hardtop met elektrisch opvouwbaar zonne dak. Verder zijn beide modellen identiek aan elkaar. Kopers kunnen kiezen uit verschillende interieur indelingen. Enerzijds een indeling met twee grote slaapkamers die ieder een eigen badkamer hebben, en anderzijds drie dubbele slaapkamers met één badkamer voor iedereen.

In de cockpit vindt men zowel hoog als laag gesitueerde zitruimte, zowel voor het meekijken tijdens het varen als het gebruik voor zonnen of tijdens het eten. Tijdens het varen kunnen twee mensen achter het stuur plaatsnemen, en alle instrumenten zijn dusdanig opgesteld dat ze altijd goed zichtbaar zijn (althans dat zegt Nord-West, dit moet later uiteraard uit testen blijken). Het lagere zitgedeelte biedt volgens Nord-West plaats aan ruim 8 personen om gewoon te relaxen of te eten.  Tegenover dit zitgedeelte bevindt zich een aanrecht met kraan, elektrische BBQ, koelkast met ijsmachine  en ruime opberg mogelijkheden. Over het interieur kunnen we niet veel meer prijsgeven dan onderstaande 3D afbeeldingen.

Nord-West staat al jaren bekend om zijn goede afwerking, fijne vaareigenschappen en absolute zeewaardigheid. Dit geldt echter ook voor de andere Zweedse werven (Nimbus en Storebro), waar Nord-West behoorlijk veel gelijkenissen mee lijkt te hebben.

Zodra de boten tewater gaan zullen we jullie hierover berichten, meer info kan je op de Nord-West website vinden.

Reageren