Dit wordt de nieuwe Sunseeker Portofino 40

0

De nieuwe sunseeker portofino 40 2012
Na een tijdje hints geven en geruchten voeden heeft Sunseeker nu eindelijk een afbeelding vrij gegeven…

Na de presentatie van de nieuwe Princess V39 bij de London Boat Show 2012 kon Sunseeker natuurlijk niet achterblijven. Beide jachten zullen een flink gevecht om dezelfde doelgroep voeren, waar Princess inmiddels al mee begonnen is. Kopers die liever de Sunseeker hebben moeten nog even wachten, want de eerste leveringen staan voor Augustus dit jaar gepland.

Sunseeker-Portofino-40 2012
Om er zeker van te zijn dat toekomstige eigenaren van de nieuwe Sunseeker Portofino 40 het gevoel hebben in een premium jacht te vertoeven is superjacht designer Ken Freivokh bij de bouw betrokken. Iets dat ze bij de Princess niet gedaan hebben, maar wat misschien ook weer niet een wereld van verschil zal maken. Toch zal de nieuwe Portofino in lijn met vele andere nieuwe jachten van dit moment het gevoel geven een groter jacht te zijn. Het ontwerp is namelijk in verhouding behoorlijk breed wat in combinatie met de vele lichtinval benedendeks veel ruimte geeft. Op de computer schets zijn namelijk ontzettend veel ramen in de romp te vinden.

Sunseeker Portofino 40 2012 layout
Ook in de cockpit/salon zal hij erg ruim over komen door de elektrisch bedienbare kap die volledig open kan. Verder is deze open salon voorzien van vier zitplaatsen (inclusief de stuurman) welke met het varen mee kunnen kijken, iets dat wij altijd erg fijn vinden. Daarnaast heeft hij natuurlijk een U-vorige bank met eettafel en het bekende zonnedek.

Sunseeker-Portofino-40 interiour
Benedendeks beschikt de Sunseeker Portofino 40 over een grote gastenkamer midschips met 3 bedden waarvan er twee verschuifbaar zijn om er 2 eenpersoons of 1 tweepersoons bed(den) van te maken. Voorin de neus bevindt zich de eigenaarshut met een badkamer en-suite, welke wel met de gasten gedeeld moet worden. Uiteraard bevinden de keuken en een tweede eettafel zich ook onder het voordek.

De nieuwe Sunseeker Portofino 40 zal ongeveer 450.000,- euro inclusief BTW gaan kosten met behoorlijk wat standaard techniek aan boord. Ook het teakdek in de cockpit en het Raymarine navigatiesysteem worden standaard op het jacht geinstalleerd. We zijn erg benieuwd naar de eerste foto’s en video’s van deze leuke nieuwe Sunseeker…

Meer info kan je in deze “brochure” vinden.

Reageren