Wat kunnen we van de Amsterdam Boatshow verwachten?

1

Hiswa-amsterdam-boatshow-2012
Aanstaande dinsdag begint de Hiswa Amsterdam Boatshow in de Rai weer. Wat kan je allemaal verwachten? Welke primeurs zijn er, en wie zijn er ook alweer voor de “Boot van het jaar 2012” verkiezing genomineerd?

Wij vragen ons eigenlijk wel een beetje af waarom de Hiswa Amsterdam Boatshow nog in de Rai plaatsvindt aangezien in september de Hiswa te water ook plaatsvindt in Amsterdam. Is het dan niet beter om gewoon één grote internationale boatshow in Amsterdam te organiseren? Een show met nog meer internationale allures waar steeds meer wereldprimeurs gepresenteerd worden? Uiteraard zal de Hiswa goede redenen hebben om twee boatshows in Amsterdam te organiseren, maar we zijn wel benieuwd of dit ook zo zal blijven.

Van 6 t/m 11 maart is de Amsterdamse Rai een waar watersport walhalla met vele Nederlandse primeurs en voor het eerst zelfs de mogelijkheid om proefvaarten te maken. In het water achter het Rai complex liggen namelijk verschillende sloepen en sportboten waar terplekke mee gevaren kan worden. In het weekend kunnen jongeren hier met rubberbootjes los gaan (wellicht een mooi item voor ‘Nederland Vaart’ waar de Provincie Friesland niet blij mee is…). Net als op de afgelopen Boot Dusseldorf heeft de Hiswa voor het eerst ook een duiksport paviljoen aan de show toegevoegd. Hier kunnen duik fanaten alle nieuwste snufjes en accesoires vinden.

Wat primeurs betreft zal je vanaf aanstaande dinsdag in de Rai de volgende boten vinden (bekijk hier het artikel over de zeilboten):

Da Vinci Yachts, Da Vinci 33:
Davinci-34

De Vaart Yachting, Storebro 435 Suntop:
Storebro_435_Suntop

Nova Yachting, Greenline 40:
greenline_40_hybrid_03

Skips Yachting, Jeanneau NC9 (hebben we op de London Boatshow natuurlijk al gezien):
Jeanneau-NC9

Beneteau, Beneteau Antares 680:
Beneteau_antares_680

Beneteau, Beneteau Antares 780:
Beneteau_antares_780

Williams Boats, Williams 505 Dieseljet:
Williams_505_Dieseljet

Menken Maritiem, Menken Cab XL Low Rise:
Menken Cab XL Low Rise

Tenderline, Alu RIB:
Tenderline_Alu-Rib
Slikkendam Watersport, Ranieri Voyager 26S:
Slikkendam-Voyager-26S

Zuidwestersloep, ZWS 730:
Zuidwestersloep ZWS 730

Boatcity, Cobalt 28a:
Colbalt-boats-A28
Naast deze primeurs is iedereen natuurlijk ook erg benieuwd naar de lage landen oscars voor motorboten, de “Motorboot van het jaar 2012” verkiezing. Dit zijn de genomineerden:

Buijs Coaster:
Buijs Coaster Motorboot van het jaar 2012

Wajer Osprey 34:
Wajer Osprey 34 Motorboot van het jaar 2012

Beneteau Swift Trawler 44:
BeneteaSwift-trawler-44 Motorboot van het jaar 2012

Het wordt dus weer een droge Hiswa waar meer dan genoeg te zien en beleven is. Kom je ook? Hierrr kan je kaarten bestellen…

1 reactie

  1. Het lijkt me sowieso een uitstekend idee om 1x per jaar een grote boot show te organiseren in Amsterdam. Een overdekte beurs is minder relevant, juist omdat de nieuwe lokatie van de Hiswa zich uitstekend leent voor een groot evenement.
    De duiksport is in mijn ogen een andere doelgroep, deze hoort niet thuis in de boten branche.

Reageren