Wie krijgt de titel Zeilboot vh jaar 2012?

0

Nominaties-zeilboot-van-het-jaar-2012
Naast veel motorboten staat de Hiswa Amsterdam Boatshow straditiegetrouw natuurlijk ook bol van de zeiljachten. Deze drie fraaie jachten maken kans op de titel, “zeilboot van het jaar 2012″…

Zoals al eerder beschreven heeft de Hiswa Amsterdam Boatshow, welke van 6 t/m 11 maart in de Rai plaatvindt, behoorlijk wat noviteiten in vergelijk met voorgaande jaren. Zo beschikt de show dit naar niet alleen over een duik paviljoen, tentoongestelde boten voor de deur (buiten), proefvaarten in de Rai haven en een hengelsport paviljoen, maar ook een bassin van Olympisch formaat waarin gezeild kan worden. Klik op onderstaande afbeelding voor een grote plattegrond van de gehele show met daarop alle noviteiten:

Plattegrond-Hiswa-Amsterdam-2012-klein

Een bekend onderwerp van de show zijn natuurlijk de boot van het jaar verkiezingen. Naast de nominaties voor motorboten (kijk hier) zijn er natuurlijk ook zeilboten genomineerd. Dit zijn de kanshebbers op de velbegeerde prijs:

Bestewind 50:
Bestewind-50-zeilboot van het jaar 2012
De jury looft vooral de mooie combinatie van klassiek en modern design van de Bestewind 50. Wij kunnen ons hier volledig in vinden want deze zeer goed zeilende 50 voeter heeft een tijdloze vormgeving zonder ouderwets te ogen.

X-Yachts XP 44:
X-yachts-XP-44 zeilboot van het jaar 2012
De jury bestempelt deze snelle performance cruiser als een ‘State of the art in serieproductie’. Hiermee bedoelen ze waarschijnlijk dat hij aandoet als een custombuild jacht ondanks dat hij in serie gebouwd wordt. wij vinden vooral de strakke vormgeving en het ruime interieur goed geslaagd.

Beneteau Sense 43:
Beneteau Sense 43 zeilboot van het jaar 2012
De jury vind dat deze “gezellige” Beneteau zeilen een andere dimensie geeft. Hiermee doelen ze wat ons betreft op het feit dat het een utiliteitsboot is. Hij is lekker ruim en gezellig, bijna net zo ruim als een catamaran. Hierdoor vinden wij hem wel een stuk minder mooi dan de andere twee genomineerden.

Wat ons betreft wint de Bestewind 50 met name door zijn goed doordachte uiterlijk in combinatie met zeer goede vaareigenschappen. We zijn benieuwd, volgende week weten we het…

Reageren