Hiswa Amsterdam Boatshow trok 7.000 minder bezoekers

0

Hiswa Amsterdam Boat Show 2012 afgesloten
De zondag gesloten Hiswa Amsterdam Boatshow heeft dit jaar ongeveer 7.000 minder bezoekers verwelkomd in vergelijk met vorig jaar. Dit is geen grote verrassing, maar wel jammer…

Ondanks het lagere bezoekersaantal, wat de beurs zelf aan de economische situatie wijdt, zijn de eerste geluiden (zoals altijd) positief. In het persbericht geeft de organisatie aan dat zowel de bezoekers als exposanten positief gestemd waren. Er komen 4 exposanten aan het woord die allen aangeven dat ze een zeer goede beurs hebben gehad en niks van de crisis merken.

Hiswa Amsterdam Boat Show 2012 afgesloten 2
Volgens beursmanager Rikkert Graat is een beurs een afspiegeling van de markt, daar zijn wij het helemaal mee eens. We kunnen ons dan ook niet voorstellen dat elke exposant zo positief over de beurs was. Ondanks het feit dat de bezoekers in economisch slechte tijden gerichter naar een beurs komen en dus wellicht per hoofd meer kopen, moeten we niet vergeten dat het geen gemakkelijke tijd voor de watersport is. Helaas is een boot vaak een extra luxe die in onzekere tijden als een van de eerste zaken uitgesteld of opzij geschoven wordt. Hier moeten de exposanten op de Hiswa Amsterdam Boatshow 2012 wel degelijk iets van gemerkt hebben, en dus niet alleen van het lagere bezoekersaantal.

Hiswa Amsterdam Boat Show 2012 afgesloten 3
De nieuwe indeling van de beurs is volgens de organisatie in ieder geval wel erg goed ontvangen. Voor het eerst kon er in de Rai-haven proefgevaren worden en konden duiksport liefhebbers terecht op het Duikpaviljoen. Wij vragen ons wel af of dit op een boten beurs thuis hoort, maar wellicht is dit de eerste stap van de Hiswa richting een watersport beurs (in plaats van een indoor Boat Show). Wij denken namelijk dat er wel markt is voor een breed georiënteerde watersport beurs naast de bestaande ‘Natte Hiswa’ welke in september ook in Amsterdam plaatsvindt.

Hiswa Amsterdam Boat Show 2012 afgesloten 4
Al met al dus positieve geluiden vanuit de Hiswa en daar zijn wij, ondanks onze kleine vraagtekens, natuurlijk erg blij mee. We zijn benieuwd of de Hiswa Amsterdam Boatshow in de Rai ooit zal veranderen in de Hiswa Amsterdam Watersports Show…

Reageren