Oeps: Superjacht brandt uit in Melbourne (video)

0

Boot brandt uit in Melbourne ook fout brandweer
Vannacht is in het Australische Docklands, naast Melbourne, een superjacht uitgebrand. De lokale brandweer leek ook niet echt goed voorbereid op dergelijke situaties…

Volgens een Australische krant was de eigenaar net een dag in het bezit van zijn kapitale jacht toen het volledig uitbrandde. Een lokale jachtmakelaar die vanaf het begin aanwezig was geeft volgens de krant aan dat het begon met een klein rookpluimpje. Toen de bemanning van het jacht deze wilde blussen werd de hij steeds groter, totdat er geen houden aan meer was. De oorzaak van de brand is helaas nog niet bekend.

Uit dit voorbeeld blijkt wel dat de brandweer ter plaatse niet echt goed voorbereid was op dergelijke situaties. Het volledige havengebied van ruim 100.000 hectaren is namelijk afhankelijk van twee kleine 4 meter lange blusbootjes. Toen deze ter plaatse waren sloegen de vlammen al flink uit het jacht. Uit onderstaande video blijkt tevens dat de brandweer op de kant ook niet heel scherp was. Die probeerden namelijk vanaf de andere kant van het water het jacht te blussen, maar de straal haalde het niet.

Wellicht een les voor havens om eens goed naar het draaiboek wat bij brand gehanteerd moet worden te kijken…

Boot brandt uit in Melbourne ook fout brandweer 2

Reageren