Vivante Yachts presenteert nieuwe 55 HT en CC

0

Vivante-55-hardtop
Het Friesche Vivante Yachts heeft samen met Vripack een grote broer voor de huidige 43 HT ontwikkeld. Deze zal van 13 tot 15 april gepresenteerd worden…

Het schip is net als zijn kleine broertje zeewaardig maar eigenlijk ook erg goed voor mensen die graag binnenlandse wateren opzoeken. Met zijn breedte van 4,90 meter en doorvaarhoogte van 3,40 meter is hij namelijk erg geschikt voor de Franse kanalen. In combinatie met zijn lengte van 17 meter biedt dit natuurlijk fantastisch veel ruimte, en dat blijkt vooral uit het interieur.

Vivante-55-softtop CC
Naast deze mooie specificaties is het, zo op de tekeningen te zien, gewoon een mooi jacht. Dat kan wel aan de ontwerpers van Vripack overgelaten worden. We hopen wel dat deze nieuwe 55 HT/CC er net iets strakker uitziet dan zijn kleine broertje 43HT. Hiermee doelen we met name op de ruiten aan de zijkant welke voor lichtinval in de keuken en dinette zorgen. Bij de 43HT zijn dit 3 eenvoudige patrijspoorten welke met een zwarte kleur omlijnd zijn zodat het 1 groot raam lijkt. Wat ons betreft een beetje een ‘simpele’ oplossing welke uit de toon valt bij het strakke design. Hopenlijk is het bij de nieuwe 55 HT/CC wel gewoon een stuk geblindeerd glas, net als de ramen van de salon. Deze geven het jacht een mooi modern uiterlijk doordat het dak lijkt te zweven.

Vivante-55-hardtop-achter
De salon is lekker ruim met zelfs een kleine wetbar naast de stuurpositie welke ingenieus omgetoverd kan worden tot een meevaarders zitplaats. Bendendeks bevindt zich een ruime dinette, U-vormige keuken en voor in de punt de gastenhut met eigenbadkamer welke een af te sluiten douchkabine heeft. Midschips bevindt zich de eigenaarshut met een bed zo groot als thuis en aparte toilet en badkamer. Anders dan zijn zijn kleine broetje heeft de 55 HT/CC veel licht inval door grote ramen in de romp. Dit geeft hem niet alleen van binnen maar ook van buiten een veel luxere en completere uitstraling.

Vivante-55-softtop-achter CC
De 55 HT/CC zal ongeveer 1.000.000 euro gaan kosten, waarvoor je een mooi compleet schip hebt waarmee je grote afstanden af kunt leggen. We zijn benieuwd naar de eerste ‘echte’ foto’s… [UPDATE: 28-03-12, onderstaand een van de eerste echte foto’s]

Vivante-55-hardtop-Scoop

Meer info: Vivante Yachts

Reageren