Iguana 29: gave amfibie tender (video)

0

Iguana yachts 29 tender amfibie
We hebben het op Bootblog al een aantal keer over amfibie-voertuigen gehad, maar zo’n gave als deze hebben we nog niet gezien. De Iguana 29 heeft een perfecte combinatie tussen varen en rijden…

Veel amfibie-voertuigen zijn met name gefocussed op het land en kunnen daarnaast ook varen. De vaareigenschappen zijn daardoor vaak wat ondergeschikt en niet te vergelijken met die van “echte” boten. Deze Franse Iguana 29 is echter uit heel ander hout gesneden. Het is een echte tender die ruim 35 knopen op topsnelheid kan behalen maar ook nog eens de mogelijkheid biedt om gewoon het land op de rijden. Qua romp design doet hij ons een klein beetje aan de Frauscher Lido denken maar zodra hij het strand op rijdt is duidelijk dat hij tot veel meer in staat is.

iguana_29amphibious-10_seat-tender-vessel-7
De ontwerpers wonen aan de Franse kunst bij “Le Mont St. Michel” (Bretannie). Rondom dit schiereiland liggen veel zandbanken en is er een groot verschil tussen eb en vloed. Hierdoor wilden ze een amfibie-voertuig ontwikkelen maar dan wel met de looks van een gave tender. Eenmaal in het water moet men eigenlijk helemaal niet zien dat het een amfibie is, en dat is wat ons betreft erg goed gelukt.

iguana_29amphibious-10_seat-tender-vessel-29
De Iguana 29 heeft namelijk aan beide zijkanten twee uitklabare caterpillar rupsbanden welke volledig in de romp van de boot passen. Eenmaal ingeklapt is niet te zien dat ze er zitten en dat was precies de bedoeling. De rupsbanden worden aangedreven door een 40pk sterke inboord motor die hem meer dan genoeg kracht en stabiliteit geven om met een topsnelheid van 8 km/h door verschillende type terreinen te rijden. Het ziet er op het land natuurlijk wel een beetje gek uit, maar je zal er ook niet mee de weg op gaan. Eenmaal uit het water wordt de Inguana bestuurd met een simpele joystick terwijl in het water de buitenboordmotor voor de aandrijving zorgt.

Wie deze gave tender op zijn verlanglijstje zet moet wel even wat geld opzij leggen want goedkoop is hij niet. Aan de andere kant heb je dan wel een super unieke tender waarmee je zo de kant op rijdt. De Iguana 29 zal namelijk ongeveer 215.000,- euro gaan kosten. Wij willen hem wel!

Meer info: iguana-yachts.com

Reageren