Eerste afbeeldingen Azimut 55S

0

Azimut 55S 2012 model
De Azimut 55S is lange tijd erg goed geheim gehouden, maar nu duiken eindelijk de eerste afbeeldingen op. Azimut slaat een geheel nieuwe weg in met deze sportcoupe…

De nieuwe Azimut 55S is al behoorlijk vergevorderd aangezien ze in mei al de eerste testvaarten gepland hebben. De reden dat hij nu pas voor het eerst getoond wordt zijn een aantal drastische veranderingen aan het design van de S-serie. Zo beschikt deze nieuwe 55S als eerste telg uit de serie over een nieuwe vertikale ‘stompe’ neus. Ze hebben dit type neus, waar de Wally’s en Fjorden van deze wereld al jaren bekend om staan, niet geheel doorgevoerd tot onder de waterlijn. Alleen het bovenste deel van de neus is vertikaal en beschikt over een driehoekige Alfa Romeo achtige chrome grille.

Azimut 55S 2012 model axe bow nose
Deze neus is dus puur een styling element want Azimut heeft ervoor gekozen om onder het verticale stuk een reguliere schuin aflopende neus te plaatsen. Wellicht heeft dit temaken met het neven-effect van een geheel doorlopende verticale neus. Rompen die door de golven snijden, zoals ook veel zeilboten doen, hebben op hoge snelheid namelijk temaken met veel opspattend water op het dek.

Azimut 55S 2012 model details
Andere innovaties op deze nieuwe Azimut 55S zijn de, superjacht achtige, open bank op het voordek en de grote glazen strip in de romp. Qua indeling benedendeks valt ons ook op dat de relatief kleine crew cabin voor in de punt zit. We vragen ons af of dit handig is aangezien de crew daardoor geen eigen ingang heeft. Verder beschikt hij over een grote eigenaarshut midschips en drie aparte gastenhutten.

Azimut 55S 2012 model details
Anders dan zijn voorgangers wordt deze nieuwe Azimut 55S aangedreven door drie Volvo IPS systemen waar ieder een motor met 435pk aan hangt. Deze 1.305pk totaal zal hem een topsnelheid van ongeveer 35 knopen opleveren. Niet verkeerd voor een 55 voeter. We zijn benieuwd naar de eerste “echte” foto’s, dat zal niet lang meer duren…

Reageren