Uit de oude doos: Eden yachts 21

0

Eden Yachts 21 Daniel Hahn
In 2008 ontwierp de Duitse designer Daniel Hahn dit spectaculaire 21 meter lange jacht met de naam Eden. Helaas is hij net als vele anderen altijd een concept gebleven…

Ondanks dat dit jacht nooit echt gebouwd is, en waarschijnlijk ook wel nooit gebouwd zal worden vinden we het de moeite waard om er toch even stil bij te staan. In zijn geheel is het misschien een beetje een vreemd vormgegeven jacht dat zo uit een siencefiction film gevaren zou kunnen zijn, maar hij heeft wel een aantal gave design elementen.

Eden Yachts 21 Daniel Hahn 2
Het jacht is volgens de ontwerper een moderne interpretatie van klassieke lijnen. Dit is met name terug te vinden in de vloeiende lijnen en de smalle boeg in combinatie met de brede heupen en dito achtersteven. Vooral de combinatie van materialen maken het een interessante verschijning. De grijze onderkant van de romp is namelijk uit carbon opgetrokken wat naadloos aansluit op een houten body. Het carbon ligt dus als een soort beschermhoes om de houten basis heen, dit geeft hem een mooie uitstraling. We vragen ons alleen wel af of de neus op lage snelheden ook wel goed door het water snijdt.

Eden Yachts 21 Daniel Hahn 3
Ook de voorruit, welke uit een stuk glas opgetrokken is en rondom de kuip doorloopt, ziet er erg fraai uit. Op een dergelijk vormgegeven jacht verwacht je daarnaast niet snel een railing, maar deze heeft ontwerper Daniel Hahn wat ons betreft erg mooi binnen de vormgeving verwerkt.

Eden Yachts 21 Daniel Hahn 4
Wij zien het jacht eigenlijk als een doorvertaling van de Wally Power, welke natuurlijk bekend staat om haar hoekige stealth achtige lijnen. Deze Eden 21 heeft een vergelijkbare vormgeving maar dan net iets gestroomlijnder en moderner. Ook de motorisering past wel binnen het straatje van Wally. De twee 1.250pk sterke motoren zullen hem namelijk naar een topsnelheid van 40 knopen brengen. Wellicht kunnen de mannen van Wally eens met Daniel Hahn contact opnemen want dit zou best eens de basis voor een nieuwe lijn Wally’s kunnen zijn..

Eden Yachts 21 Daniel Hahn bootbabe

Ja, met een mooie dame er op is hij nog mooier...

 Meer info: Daniel Hahn

Reageren