Tekoop: Storebro 410 die zijn naam ‘Royal’ eer aan doet

0

Storebro 410 commander for sale tekoop
Bootblog is absoluut geen verkoop site, maar de verkoop van deze prachtige Storebro 410 Commander willen we toch even aandacht geven. Waarom? Lees maar verder…

Storebro wordt door de kenners wel eens de Rolls Roycs onder de motorjachten genoemd. Niet voor niks draagt dit Zweedse merk dan ook een kroontje boven haar naam en is het merk voluit ‘Storebro Royal Cruiser’. Er zijn verschillende redenen om dit stoere en snelle motorjacht met een Rolls Royce te vergelijken.

Storebro 410 Commander for sale tekoop
De Storebro 410 Commander is namelijk een van de snelste, stilste, luxe uitgevoerde en kwalitatief zeer hoogwaardige boot in zijn klasse. Zowel qua vormgeving als indeling heb je eigenlijk een soort superjacht in pocket formaat wanneer je deze Storebro bezit. Door zijn afmetingen is hij ideaal voor de Nederlandse wateren en havens, maar ook ver daarbuiten komt hij tot zijn recht. Elke Storebro is namelijk volledig zeewaardig en gemaakt om zeer extreme omstandigheden te parreren.

Deze specifieke Storebro 410 Commander kent de redactie van Bootblog zeer goed aangezien we er zelf meerdere malen op gevaren, en overnacht, hebben. We kunnen dan ook met recht zeggen dat de twee 370pk sterke Volvo Penta D6 motoren hem erg snel en soepel naar ongeveer 32 knopen (!) brengen. Dat het een machtig gevoel geeft wanneer je, met je haren in de wind, boven op de flybridge zit en een kleine Bayliner bijhoudt hebben we dan ook zelf ervaren. Het is net alsof je twee boten in een hebt, een kleine speedboot (boven op het dak) en een luxe vakantie boot daaronder.

Storebro 410 Commander for sale tekoop
Wat echt uniek is, en hem dus Rolls Royce waardig maakt, is de geweldig geluidsisolatie. Bij menig jacht van dit formaat schreeuw je je keel schor om elkaar nog te verstaan bij snelheden van 30 knopen. De Storebro 410 Commander is echter zo stil dat je gewoon rustig verder kunt praten, zelfs beneden in de salon.

Storebro 410 Commander for sale tekoop
Qua accomodaties is de Storebro 410 Commander prima uitgerust. Op het eerste gezicht lijkt het een beetje een klassieke (ouderwetse) indeling met de eigenaarshut voor in de punt, een gastenhut aan stuurboordzijde middenin en de salon centraal met een keuken achterin. Toch is er door de ontwerpers erg goed over nagedacht. Voor zijn 12,5 meter lengte is het namelijk een ontzettend ruime boot waar je gerust gasten op uit kunt nodigen zonder je te schamen. De gasten genieten namelijk van vrijwel dezelfde luxe als de eigenaar. De gastenhut beschikt namelijk over twee ruime bedden die in een handomdraai tot een groot bed omgetoverd kunnen worden. Ook hebben de gasten beschikking over een eigen badkamer ensuite welke een kopie van die van de eigenaar is.

Storebro 410 Commander for sale tekoop
De flybridge is toegankelijk via twee verschillende trappen, zowel vanuit de salon (naast de stuurpositie) als buiten vanuit de kuip. Dit lijkt misschien een beetje overdreven voor een jacht van dit formaat, maar het luik tussen de salon en de flybridge komt de communicatie zeer ten goede. Ook zit de bestuurder binnen een paar tellen vanaf de flybridge achter de stuurpositie beneden. De schuifdeuren aan beide zijkanten van de salon maken het bewegen over de boot ook nog eens zeer gemakkelijk en vriendelijk. Als het moet kan de kapitein zelfs zelf een lijntje uitgooien aan bakboordzijde (ja, het stuur beneden zit niet aan stuurboorzijde) tijdens het aanleggen. Hierdoor kan dit pocketformaat superjacht zelfs alleen bevaren worden door een ervaren kapitein.

Storebro 410 Commander for sale tekoop
We weten allemaal dat de tweedehands botenmarkt behoorlijk op zijn gat ligt dus het is echt een kopersmarkt. Wie daarom rondkijkt op de verschillende verkoop sites ziet dat er ontzettend veel aangeboden wordt, tegen best scherpe prijzen. Een jacht van deze klasse en in deze practische nieuwstaat (modeljaar 2007 en 150 uren op beide motoren) zie je zelfs in deze tijd nergens. Het lijkt misschien een verkoop verhaal (dat is het ook wel een beetje) maar wij zouden zeggen, oordeel zelf want het is echt zo, dit is een topper!

Wie interesse, in deze Storebro 410 Commander voor slechts 349.000,- euro, heeft kan contact met ons opnemen. Stuur een mailtje naar [email protected] en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op…