Bootblog met de Tango en Eclipse in Barcelona

1


Feadship Tango and superyacht eclipse in Barcelona
Afgelopen weekend was de Bootblog redactie in Barcelona. Ondanks de prachtige ligging staat deze stad niet persé bekend om haar haven. Wij zagen er echter wel het grootste superjacht ter wereld…

Met name wanneer je naar het grotere jachten segment kijkt, wordt Barcelona niet vaak in 1 adem genoemd met de Zuid Franse badplaatsen of de Caribbean. Toch is Barcelona een van de weinige grote steden met een behoorlijke haven en prima strand. De haven ligt dan wel niet als een gezellige kom in het midden van van de stad, maar er zijn meer dan genoeg ligplaatsen.

Marina_Barcelona_google_maps
De Marina van Barcelona is groot en ruim opgezet met in het midden winkelcentra, terrasjes en het zeeaquarium. De omgeving van de marina ademt echter niet het pure Barcelona uit ondanks dat hij vrijwel aan de voet van de Ramblas ligt. Het heeft een beetje een industrieele uitstraling doordat er een superjacht refit werf zit en alle cruiseschepen er ook aanmeren.

MB92_Barcelona_refits_Pinmar
Deze superjacht refit marina heet ´MB 92´ en beschikt over ongeveer 72.000 m2 aan oppervlakte. Een van de bedrijven die hier gevestigd is, is de wereld marktleider op het gebied van het verven van jachten. Bij dit bedrijf, met de naam Pinmar, liggen op dit moment verschillende mooie superjachten.

Feadship Tango and Roman Abramovich Eclipse in Barcelona
Wij herkenden natuurlijk direct de vorig jaar bij Feadship opgeleverde Tango met haar mooie licht grijze opbouw en kenmerkende strepen. Deze 77 meter lange Tango is echter slechts een bijbootje voor het in plastic ingepakte superjacht wat naast de hal van Pinmar ligt.
We moesten even goed kijken maar het is toch echt de Eclipse van Roman Abramovich. Dat kon ook bijna niet anders want je moet wel een flink jacht zijn om de Tango in de schaduw te leggen. Het grootste superjacht ter wereld krijgt op dit moment namelijk een schilderbeurt. Wellicht een mooie combinatie afspraak voor de eigenaar van voetbalclub Chelsea welke twee weken geleden Barcelona uit de Championsleague speelde.

Heesen Yachts Barcelona

En wie goed kijkt ziet daar nog een Hollandse trots liggen...

Barcelona blijkt dus een prima pitstop te zijn voor superjachten welke vanuit de Middellandse Zee opweg zijn naar bijvoorbeeld de Caribbean. Maar ook voor de kleinere jachten is het best de moeite waard om eens in Barcelona aan te meren. De haven is goed beveiligd en de stad is natuurlijk fantastisch voor mensen die van luxe en/of cultuur houden. Wij gaan zeker nog eens terug, wellicht 3 t/m 11 november 2012 voor de Barcelona international Boatshow…

Feadship Tango en de Eclipse met het 'W' hotel op de achtergrond

Perini Navi super sailing yacht in Barcelona

Perini Navi was natuurlijk ook van de partij in Barcelona

1 reactie

  1. hallo ik kan u contact opnemen over uw advertentie is, want ik ben echt zeer geïnteresseerd en ik zou gebruik maken van informatie over de handel en transport meer foto’s hebben met het bedanken u bij voorbaat en mijn begroeting met de meest vooraanstaande.
    Frank Putter

Reageren