Bootjes kijken in Loosdrecht

0

Boats&Lifestyle Loosdrecht 2012
Dit weekend werd de Boats&Lifestyle 2012 show gehouden op het terrein van De Valk Yachtbrokers in Loosdrecht. Bootblog ging er zondag naar toe en trof eigenlijk de beste van de twee dagen aan…

In vergelijk met de zeer winderige zaterdag was het zondag fantastisch weer voor een dagje bootjes kijken en maritieme sfeer proeven aan de Loosdrechtse plassen. Het Boats&Lifestyle evenement werd georganiseerd door De Valk Yachtbrokers in samenwerking met verschillende werven en lifestyle producenten.

Fjord 36 Open vanaf 218.400 euro
Het was een erg mooie dag waarbij op verschillende momenten door de warmte het jasje zelfs uitgedaan moest worden. Ideaal dus om eens lekker ondergedompeld te worden in nautische sferen. Er lagen veel verschillende boten, van sloepen, tenders en weekenders tot grote jachten zoals de nieuwe Fairline en de mooie Bavaria Deep Blue 46. Daarnaast kon er genoten worden van mooie nieuwe BMW’s, Mini’s, sieraden en natuurlijk watersportkleding. Dit alles onder het genot van een lekker wijntje en tussen de middag goede broodjes zoals de Boats&Lifestyle burger.

Boats&Lifestyle Loosdrecht 2012
Aangezien De Valk een jachtmakelaar is, lagen er in de hal en ook aan de steigers veel tweedehands boten. Het aanbod was naar ons idee echter goed aangepast op de show want de boten die er lagen zager er perfect uit. Iedereen weet dat het nu een kopers markt is dus er werd goed aan de prijzen gesleuteld om het voor serieus geïnteresseerden aantrekkelijk te maken. Wat ons betreft lagen er een paar mooie boten tussen. Vooral de Van Dutch en de gave Rapsody 36 vonden wij wel interessant.

Ribbon Yachts 45 SC in Loosdrecht
Maar naast deze gebruikte boten lagen er ook twee grote favorieten van ons. De Fjord Open en de zeer stoere Ribbon Yachts 45 SC. We spraken even met de mannen van Ribbon Yachts en ze gaven aan dat er behoorlijk wat interesse voor de door Vripack ontworpen boot was. Op de Hiswa afgelopen jaar hebben we hem voor het eerst, in de flinke regen, gezien maar in de zon is hij nog veel mooier. Deze Ribbon 45 SC past ook veel beter in de warme wateren van de Middellandse Zee. Daarom zal de werf dit jaar de Hiswa te water verruilen voor de Monaco Yacht show waar hij wellicht zal fungeren als tender van de aanwezige superjachten. Wij zullen daarom in Monaco (half september) eens wat bewegende beelden van deze fantastische Nederlandse boot gaan schieten.

H2Flow flyboard demo in Loosdrecht
Het spectaculairste onderdeel van de show was niet eens een boot. Dat waren namelijk de mannen van H2Flow die met hun, door een jetski aangedreven, flyboard over het water vlogen. We hadden we jetlev flyer natuurlijk als eens gezien maar nooit in het echt. Deze flyboard van H2Flow lijkt er erg op maar is veel betaalbaarder en net zo gaaf. Het is niet iets dat iedereen kon doen, maar Quinten wilde het natuurlijk wel even proberen. We hadden geen goede apparatuur bij ons, maar van de week zullen jullie zien hoe hij het er vanaf gebracht heeft als superheld boven het water…

Quinten van Solt op het H2Flow flyboard in Loosdrecht

Reageren