Cayago Seabob F7, mooiste speelgoed voor onderwater

4


De Cayago Seabob F7 2010 is waarschijnlijk het coolste onderwater speeltje dat op dit moment verkrijgbaar is. Helaas hebben we hem zelf nog nooit getest, maar we geloven graag dat je er behoorlijk wat mooie avontuurtjes mee kan beleven.

Deze krachtige onderwaterscooter vaart boven het wateroppervlak 20 km/h en haalt onderwater ruim 14 km/h. Je kan er dus vrij snel mee over het water racen en op elk gewenst moment kopje onder duiken. Ideaal voor snorkelaars die even snel de diepte in willen, maar ook duikers kunnen er met flessen en al achter hangen.

De Seabobs worden gebouwd in een kleine fabriek in Stuttgart, Duitsland. Voor auto liefhebbers staat Stuttgart internationaal goed bekend als technologie stad aangezien Mercedes en Porsche hier ook hun fabrieken hebben. Natuurlijk gebruikt dit relatief kleine bedrijf de Duitse stempel erg graag op haar producten, die staat immers vaak garant voor betrouwbaarheid en kwaliteit.

De Seabob wordt aangedreven door een E-jet motor die ruim 2 kilowatt aan vermogen levert. Dit staat gelijk aan ongeveer 3 pk, wat weinig lijkt maar voor een apparaat dat niet veel groter dan een buitenboordmotor is, komt hij hiermee goed vooruit. De E-jet motor is vergelijkbaar met een jetski motor alleen dan elektrisch. Hij zuigt water aan de voorkant naar binnen en spuit het aan de achterkant met een veel hogere snelheid er weer uit.

Het lijkt ons een fantastisch apparaat, maar echter geen koopje, de standaard prijs is 12.680,- euro!

Specialiteiten:
-De Seabob beschikt, middels een drukknop, over 10 verschillende snelheden.
-Hij heeft 14 kleine accu’s die de motor van stroom voorzien.
-Elke accu weegt ongeveer 1 kg
-De actieradius is ongeveer 60 minuten

Kijk voor meer informatie op de officiële website.

4 reacties

Reageren