Gespot: superjacht ‘Happy Days’ in Amsterdam

1


We komen net terug van de ‘Bootblog Tour d’Azur’, oftewel ons tripje langs de Franse costa (waarover later meer) en vandaag werden we alweer getipt op een superjacht in Amsterdam. Happy Days ligt namelijk aangemeerd aan de PTA…

Happy Days is met zijn lengte van 50 meter het grootste polyester jacht dat tot op heden in Amerika gebouwd is. Het yacht dat in 2006 door Delta opgeleverd werd is de vierde in een serie en daarmee semi-custom.

Waarom het jacht nu in Amsterdam ligt is onduidelijk want hij wordt voor zo ver wij weten niet gechartered. De eigenaar is volgens verschillende bronnen David J. Copley welke met de verkoop van Copley Press, uitgever van verschillende kranten, plek 283 op de Forbes 400 USA bemachtigd heeft. Zou hij in Amsterdam zijn om met het, binnenkort te openen, kantoor van NRCmedia op het Rokin 65 te bewonderen? Dit is immers ook een uitgever van kranten welke een flink pand in de stad aan het ontwikkelen is, welke ergens de komende tijd geopend zal worden.

Het jacht heeft een behoorlijk uniek leef-oppervlak voor zijn lengte doordat het, geheel in Amerikaanse traditie, behoorlijk breed is. Het biedt daarom ruimte aan maarliefst 14 gasten en 12 bemanningsleden welke zich in totaal met een snelheid van maximaal 17 knopen over het water kunnen verplaatsen. Daarnaast is er natuurlijk de nodige ruimte om te zonnen, een jacuzzi, een buitenbar en een ruimte voor een tender aan boord.

Leuk om zo in Amsterdam terug te komen!

1 reactie

Reageren