Serieus design – Mazda6

0


Mazda speelt al jaren mee in de top van de autobranche. Op het gebied van vooruitstrevende en innovatieve techniek en betrouwbaarheid staat het merk al jaren hoog aangeschreven. Maar ook op het gebied van design blijft Mazda vernieuwen en breken ze met conventies.

KODO-Soul of motion

Ontwikkeling begint bij Mazda eigenlijk altijd met een vernieuwende designfilosofie, het meest essentiële element en de basis van elke innovatie. Het ontwerp van de Mazda6 vormt hierop geen uitzondering en is een product van de nieuwe designtaal van Mazda, KODO-Soul of motion. Deze designtaal  is geïnspireerd op de krachtige en atletische vormen die voortkomen uit de natuur en positieve emoties oproepen. De 6 straalt daardoor beweging uit, met een flair die zijn oorsprong vindt in de souplesse en de kracht van het jachtluipaard.

Om KODO-Soul of motion in stijl te kunnen presenteren en de bijbehorende ontwerpfilosofie te kunnen uitdragen heeft Mazda op de prestigieuze Tortona Design Week in Milaan de ‘Mazda contemporary space’ geopend, een unieke pop-up store.

Innovatief tot op het bot

De nieuwste generatie Mazda’s zijn echter meer dan alleen mooie auto’s met een vernieuwend design. De ontwerpfilosofie van Mazda gaat verder, want ook op technisch gebied presenteert Mazda in de Mazda6 een aantal vernieuwende systemen, zowel in de Sedan als in de Sportbreak uitvoering. De SKYACTIV-TECHNOLOGY zorgt voor compromisloze eigenschappen op het gebied van prestaties en brandstofverbruik. Deze baanbrekende techniek maakt het mogelijk om de hoogste compressieverhouding in een productieauto ter wereld toe te kunnen passen, waardoor prestaties van de motor enorm verbeteren terwijl het brandstofverbruik ongeëvenaard laag is, net als de uitstoot van schadelijke deeltjes. De nieuwe 6 heeft dan ook een groen A-label en is leverbaar als Sedan diesel met slechts 20% bijtelling.

Het unieke gewicht besparende ontwerp van de carrosserie en het onderstel en een reeks nieuw ontwikkelde transmissies zorgen ervoor dat de Mazda6 net zo wendbaar en alert is als een sportwagen terwijl het comfort vergelijkbaar is met luxe auto’s uit een veel hogere prijsklasse.
Een volledige rondleiding in en om de nieuwe Mazda6 vind je op http://www.mazda.nl/showroom/mazda6/overview/

Een lust voor de zintuigen

Tijdens de Mazda Inspiration Trip, een inspirerende tweedaagse reis die vanuit Zurich langs indrukwekkende landschappen en unieke exposities naar het eindpunt, de ‘Mazda contemporary space’op de Tortona Design Week voerde, kregen 15 personen als eerste de mogelijkheid om kennis te maken met de nieuwe Mazda 6. Bekijk hun ervaringen in onderstaande video en op www.mazdainspirationtrip.nl.

 

Al met al is Mazda er in geslaagd om met de nieuwe Mazda6 een auto op de markt te brengen die rijplezier bezorgt op alle mogelijk vlakken. Het complete pakket van een baanbrekend emotioneel design dat je nieuwsgierig maakt naar de sportieve rijeigenschappen, gecombineerd met functionaliteit, comfort en een laag brandstofverbruik zorgen voor een onvergetelijk rijgenot dat je nog maar zelden tegenkomt.

Reageren