Eerste boten ‘Grand Prix of the Sea’ in Scheveningen

0

Grand Prix of the Sea eerste boten in Scheveningen

We schreven al eerder over de Grand Prix of the Sea die dit jaar wel door gaat en aanstaande vrijdag tot en met zondag worden gehouden in Scheveningen. De eerste powerboats die meedoen aan de wereldkampioenschappen zijn in de badplaats gearriveerd. Dit jaar zullen de wereldkampioenschappen voor het eerst in Nederland worden gehouden en het belooft een spektakel te worden, want zo dicht bij de kust als ze bij Scheveningen kunnen varen is uniek. De wedstrijden zullen bij goed weer dus zichtbaar zijn vanaf de kust  wat goed nieuws is voor de toeschouwers.

GPS dit jaar in Scheveningen

Vrijdag zullen de kampioenschappen beginnen met een trainingswedstrijd om 9.30 en het evenement eindigt op zondag om 15.30 met de prijsuitreiking aan de wereldkampioens. Elke dag begint met een training in de ochtend die wordt gevolgd door een wedstrijd. Op vrijdag worden ook de pole position en testruns gehouden. De kampioenschappen bestaan dit jaar vanwege de crisis uit slechts drie wedstrijden die dus allemaal komend weekend in Scheveningen plaats zullen vinden en waarin de deelnemers het opnemen tegen de regerende wereldkampioen Furnibo uit België.

De Grand Prix of the Sea bestaat sinds 2002 en is het hoogste internationale motorsport wedstrijdevenement in de bootindustrie en is daarmee de ultieme powerboatervaring. Nu alleen nog een zonnetje…

Meer informatie vind je op www.grandprixofthesea.nl

Reageren