Leuk optrekje voor bootjesfans

0

 

Als je heel erg veel van bootjes houd en hebt genoeg muntjes beschikbaar om een knap huisje op maat te laten bouwen, dan zijn de keuzes snel gemaakt, toch? Een mooi boothuis bij je huis, dat wil iedereen. Maar de Amerikaanse gepensioneerde botenbouwer John Winn draaide het om: Hij bouwde een huis in zijn boothuis.

In het totaal vind je in het bouwwerk zo’n kleine 20.000 vierkante meter leefoppervlak, verdeeld over het boothuis en het woongedeelte. 8.600 vierkante meter zijn beschikbaar voor de opslag van zijn collectie antieke bootjes en wordt ook als opslag en uitstallingsruimte voor zijn verzameling nautische parafernalia gebruikt.  Ook is er een volledige werkplaats ingericht om de scheepjes te kunnen onderhouden. 24 takels zorgen ervoor dat de 30 boten in en uit het water getakeld kunnen worden.

Het woonhuis is iets ruimer opgezet. De 10.000 vierkante meter zijn verdeeld over vier verdiepingen. Er zijn twee woonkamers, vijf slaapkamers, zeven badkamers, een absoluut noodzakelijke bowlingbaan, een hot tub, een bar, een theater en een sportruimte. De inrichting heeft een (verrassing!) nautisch tintje met een Amerikaanse twist. Door talrijke enorme ramen kijk je vanuit het woonhuis direct naar al het moois in het boothuis en over het aangrenzende meer.

Dat wilt u toch ook? Mooi, want dat kan. Het optrekje in Charlevoix, Michigan, USA staat te koop voor slechts $6.990.000. De vraag is niet zo zeer of iemand dat voor zo’n huis wil neerleggen als wel wie er in vredesnaam nóg zo’n collectie heeft om te herbergen?! Enjoy!

Reageren