“Boat of the year 2010” op boot Düsseldorf

0

Op Boot Düsseldorf werden vorige week de ‘Boat of the Year 2010’ awards uitgereikt. De trofee wordt toegekend door een aantal Europese watersporttijdschriften. Het zijn de journalisten van deze bladen die het laatste woord hebben.

Bij de zeiljachten werd de Grand Soleil 46 bekroond. De laatste twee jaar is er bij Cantiere Del Pardo in Italië zeer hard gewerkt aan innovatie en ontwikkeling in het Grand Soleil gamma. Dit met uitzonderlijk gunstig gevolg, de verkiezing door de internationale watersportpers tot ‘European Yacht of the Year 2010’.


Het merk Prestige van de Franse werf Jeanneau maakt zijn entree in de wereld van de superjachten langs de grote poort. De Prestige 60 kreeg de titel ‘European Powerboat of the Year 2010’ in de categorie boven de 60 voet. De concurrentie in dit segment was niet gering, de Fairline Squadron 65, Sessa C68, de Absolute 64 en de Itama Sixty namen het op tegen de Prestige 60 die het uiteindelijk haalde.


De award ‘European Powerboat of the year 2010’ in de categorie open sportboten werd in de wacht gesleept door de Frauscher 717 GT van de gelijknamige Oostenrijkse werf. Een meer dan terechte bekroning voor deze ‘gentleman’ racer met centrale motor en traditionele aandrijfas. In combinatie met een uitgekiende rompvorm levert dit een verbluffende manoeuvreerbaarheid op, waarbij het geen moeite kost om de rug van de passagiers te beproeven.

Reageren