10e editie Sevenstar Contest Cup een groot succes.

0

10e editie Sevenstar Contest Cup

In de haven van Medemblik werd van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni de tiende editie van de Sevenstar Contest Cup gehouden die ook dit jaar weer een daverend succes was. Deelnemers uit Duitsland, Engeland, Rusland, België en Frankrijk hebben de haven weer gevonden als startpunt voor een spannende serie wedstrijden op zaterdag en zondag.

32 deelnemers deden aan een of meerdere wedstrijden mee met hun Contest. De variatie was groot en de lengte van de schepen varieerde van 27 tot 57 voet. Voor de kust van Medemblik werd op de zaterdag voor de schepen tot 40 voet een korte baan uitgezet, terwijl alles boven de 40 voet op een eigen lange baan terecht kon. Op zondag werd er geracet op een korte baan in de ochtend.

10e editie Sevenstar Contest Cup

’s Middags zagen de toeschouwers verschillende gennackers en spinnakers gehesen worden op een van de rakken van de driehoeksbaan.  Op beide dagen was het optimaal zeilweer met genoeg noordwestenwind. Zondag kwam daar ook nog eens een heerlijke zon bij kijken, zodat de prijsuitreiking aan het eind van de gad een extra feestelijk tintje kreeg. Naast de wedstrijden werd er ook een toertocht uitgezet, waarover de deelnemers erg enthousiast waren.

10e editie Sevenstar Contest Cup

De Sevenstar Contest Cup is niet het enige Contest-evenement dit seizoen. In Zeeland wordt op 21 en 22 juni de Fyffes Contest Meeting Zeeland gehouden en zal qua karakter overeenkomen met de Contest Cup. Daarna duurt het weer bijna een jaar voordat de Sevenstar Contest Cup gehouden wordt: Van 30 mei tot en met 1 juni 2014 kunt u daarvoor alvast vrij houden in de agenda.

 

Reageren