Scoop: Foto’s en video van nieuwste superjacht van Nederlandse bodem!

2

Sea-Owl_Feadship

Het geeft toch altijd weer een klein beetje een trots gevoel als er weer een nieuwe prachtige creatie uit een van de Nederlandse superjachtwerven komt drijven. En altijd een beetje spannend of we stiekem al ergens een glimps van het gevaarte kunnen opvangen… Dat is gelukkig ook deze keer weer gelukt!

De ‘Sea Owl’, zoals het nieuwe 62 meter lange superjacht genoemd is, is een opvallende verschijning op het water. Niet alleen door de lengte, maar vooral door de kleurstelling. De Jade-mistgroene romp, zoals de kleur officieel heet, zie je namelijk niet vaak terug op het water, maar zorgt er wel voor dat het ‘t gloednieuwe  jacht een geslaagde klassieke uitstraling geeft. Het ontwerp is van de Londense ontwerpstudio Andrew Winch Designs, die eerder geslaagde superjachtontwerpen afleverden, waaronder die van het langste superjacht ooit in Nederland gebouwd.

Feadship-Sea-Owl voor het eerst buiten

De kleur doet vermoeden dat de eigenaar een uitgesproken persoonlijke smaak heeft en dat wordt bevestigd door Anthony Sands, woordvoerder van Edge Yachts die de kopers vertegenwoordigd tijdens de bouw van het schip. Hij geeft aan dat de ‘Sea Owl’ het meest gecustomizede 62 meter jacht is dat er ooit is gebouwd en dat er überhaupt nog geen jacht bij Feadship gebouwd is met een dergelijk aangepast en persoonlijk interieur, dat ‘breathtakingly beautiful and highly modern with complex technical specifications’ genoemd wordt. Daar zijn we natuurlijk erg benieuwd naar.

Sea Owl Feadship close up

Over het interieur wordt verder weinig losgelaten, behalve dat er gebruik wordt gemaakt van prachtige materialen, zoals marmersoorten en versteend hout en dat er  veelvuldig handwerk is toegepast op items als beelden en houtsnijwerk.  Verder zijn de eigenaars zeer familie georiënteerd, iets dat terug komt in het interieur. Er zijn bijvoorbeeld twee hutten speciaal voor kinderen en er is een grote speelkamer met een uitgebreide selectie aan speelgoed, spelletjes en een aangepaste kinderdecoratie. Ook zijn er drie gastenhutten aan boord.

Feadship-mega-yacht-Sea-Owl

Vooral het beveiligingssysteem op het schip is bijzonder en schijnt het meest ingewikkelde en uitgebreide systeem te zijn dat tot nu ooit in een jacht is ingebouwd. Dat zegt wel iets over de wie de mogelijk kopers kunnen zijn, die uiteraard angstvallige geheim gehouden worden. Er wordt daarover nog een hint gegeven: Het opvallende kleurenschema van een groene romp met een witte opbouw schijnen de kopers al op eerdere jachten te hebben gehad, waarvan het  42 meter lange motorjacht van de bouwer Burger, ook genaamd ‘Sea Owl’ er een was. Daar gaan we maar eens wat onderzoek naar doen. Tips daarbij zijn natuurlijk van harte welkom!

Op 31 mei jongstleden is de ‘Sea Owl’ vrijgelaten uit haar nest en zij wordt nu uitvoerig getest tijdens de zogenaamde sea trial. Pas later dit jaar staat de officiële onthulling gepland. Tot die tijd houden we jullie op de hoogte van dit moois van vaderlandse bodem. En Bootblog zou Bootblog niet zijn als we niet alvast wat foto’s en een video zouden hebben! Enjoy!

 

2 reacties

  1. Thanks a lot for providing individuals with a very spectacular opportunity to read articles and blog posts from this blog. It’s always very sweet and as well , full of a great time for me personally and my office colleagues to search the blog nearly three times in a week to learn the newest secrets you have got. Not to mention, we’re always fascinated with your unbelievable concepts you serve. Selected 1 points on this page are surely the finest I have had.

  2. I precisely desired to thank you very much again. I am not sure what I might have sorted out in the absence of the actual methods documented by you directly on this theme. It was actually a daunting issue in my view, however , coming across the skilled tactic you handled that made me to weep for contentment. Now i’m happier for this assistance and as well , have high hopes you are aware of a great job you were doing teaching most people by way of your websites. Most likely you have never encountered all of us.

Reageren