Elfsteden vaarroute eindelijk open

0

De Noordelijke Elfstedenvaarroute gaat 29 juni open voor pleziervaartuigen met een maximale diepgang van 1.30 m en een maximale boothoogte van 2.40 m kunnen nu de Elfstedenroute van begin tot eind varen. Hiermee gaat een langgekoesterde wens van veel watersporters in vervulling.

Het varen van de Elfstedentochtroute is voor velen een langgekoesterde wens. Het lastige deel lag tussen Berltsum (Berlikum) via Bartlehiem naar Leeuwarden: ‘de hel van het Noorden’. Dit laatste stuk is bevaarbaar gemaakt tot een doorvaarthoogte van ongeveer 2.40 meter(brughoogteis 2.50 m).

In Alde Leie, Aldtsjerk en Burdaard staan pramen (platbodems) klaar om tussen één en vijf uur ’s middags belangstellenden mee het water op te nemen. Op een aantal van deze boten vertellen kenners van de streek over de route, het unieke Elfstedenlandschap en andere bezienswaardigheden. Er zijn diverse activiteiten in samenwerking met de dorpen, zoals ‘ schaatsen in de zomer’ op een kunstijsbaas naast de haven van Blitsaerd in Leeuwarden.

Vaar de route, download de route elfstedentocht varen.

Reageren