Vreemd: Varende caravan

0

Je hebt van die mensen, die kunnen niet kiezen. Die nemen geen auto of scooter, maar een vouwfiets. Die gaan niet met de trein of de auto op vakantie, maar de autoslaaptrein. En die gaan niet slapen in een tent of caravan, maar een vouwwagen. Een overtreffende trap van deze Twijfelaar-slapers, is de varende vouwwagen gebouwd in Zeewolde.

Zelf noemen ze het heel fancy de . Je zou denken dat het ding praktisch is, omdat je nu kan varen met je caravan.Maar veel beter is dat je geen trailer voor je boot nodig hebt. Je hangt de blauwe smurf zo achter je auto en gaan met die… eh… boot.

Voor  12.445 euro is het helemaal geen duur ding, een gemiddelde sloep kost al snel 20.000 euro.

Het bootje heeft een 4 pk Mercury buitenboordmotor, maar tegen een meerprijs willen ze er ook wel een 5 of 6 pk motor voor je achter schroeven.

Het caravanbootje is 4,20 meter lang, 2,38 meter breed en heeft een diepgang van maar 50 cm.

Maar hoe werkt het nu precies? Simpel: Je koppelt de vouwwagen van je auto af, zet het bootje in de buurt van een helling. Dan maak je het dak open, net als bij een vouwwagen en maak je met tentdoek de zijkant dicht. Vervolgens rijd je het bakkie het water in. De wielen worden nat, maar het drijfvermogen is zo goed, dat je caravan niet zinkt. En dan maar lekker varen. Eigenlijk best een prima ding, die varende caravan.

 

 

Reageren