Zeeslag tussen studenten

0

Duurzaamheidfans opgelet: Vandaag om 13.30 uur nemen twee studententeams het tegen elkaar op in de competitie van ‘Imtech Zeeslag’ op RDM Campus in Rotterdam. De teams presenteren hun innovatieve oplossingen aan Imtech Marine om de ‘plastic soep’ op te ruimen in de oceaan.

Zeeslag is geen normale botenrace. Twee innovatieteams van studenten nemen het tegen elkaar op om de ‘plastic soep’ uit de vervuilde oceaan te ruimen. Dit doen de teams met opruimschepen die zij zelf op schaal hebben gebouwd. Daarbij komt dat de schepen onbemand zijn en deze editie voor het eerst op afstand bestuurd worden; de studenten kunnen dus hun eigen schip alleen op de radar zien.

Beide teams zijn gevormd door drie groepen studenten van de opleidingen Werktuigbouwkunde, Technische informatica en Elektrotechniek van Hogeschool Rotterdam. Deze teams hebben ieder twee schepen varen die moeten voldoen aan de voorwaarden van Imtech: autonoom en emissieloos varen. De teams presenteren voor de wedstrijd welke oplossing zij hebben gekozen en hoe zij daartoe zijn gekomen. Door verschillende opdrachten uit te voeren bepaalt de vakjury welk team met de beste oplossing komt en wint.

De wedstrijd start vandaag om 13.30 uur op de RDM Campus, gratis entree.

Reageren